A pedagógus alapképzés témájával foglalkozó európai online konferencia: European Online Conference for Initial Teacher Education – eTwinning for future Teachers: connecting, mentoring, innovating

2023. november 29. és december 1. között kerül megrendezésre a pedagógus alapképzést nyújtó intézmények online (ITE) konferenciája: „eTwinning a jövő pedagógusaiért ‒ kapcsolatteremtés, mentorálás, innováció”.

Számos európai ország pedagógus alapképzést nyújtó intézményeinek képviselőit várják a konferenciára, ahol segítséget nyújtanak ahhoz, hogy az eTwinninget beilleszthessék a pedagógusképző tevékenységeikbe. A konferencia célja bemutatni a pedagógusképzést folytató oktatóknak és a pedagógusjelölteknek a teljes eTwinning világot, annak érdekében, hogy ők is részesülhessenek az előnyökben, amelyeket a nemzetközi szakmai közösségben való részvétel nyújt.

A rendezvényen a pedagógusképzésben dolgozó oktatók és a pedagógusjelöltek lehetőségeket kapnak majd arra, hogy különböző technológiai és pedagógiai innovációkkal kísérletezzenek, elemezzék szakmai gyakorlatukat és az eTwinning segítségével megerősítsék kompetenciáikat. Mindemellett a konferencia első napján megrendezik a pedagógus alapképzést nyújtó intézmények (Initial Teacher Education ‒ ITE) számára meghirdetett európai verseny díjátadó ünnepségét, ahol kihirdetik „az év pedagógus alapképzést nyújtó intézménye” cím nyertesét, és bemutatják az ezzel járó díjat.

1. nap: november 29-e (szerda) 15:00-18:30

A konferencia első napjának élő közvetítése minden érdeklődő számára nyilvános és elérhető itt:
Home - ITE Conference 2023 (eventscloud.com) >>

Előzetes regisztrációval:

2. nap: november 30-a (csütörtök) 15:00-18:30-ig
3. nap: december 1-e (péntek) 15:00-17:45-ig

Az esemény programja >>

Az online workshopokra pedagógusképzésben dolgozók,  pedagógus alapképzést nyújtó intézmények képviselői, oktatók és a pedagógusjelöltek jelentkezhetnek, akiknek az angol nyelvtudása lehetővé teszi az online konferencián való aktív, eredményes részvételt.

Amennyiben Ön egy pedagógus alapképzést nyújtó intézményben dolgozik, pedagógusképzést folytató oktató, pedagógusjelölt vagy kutató, és szeretné megtudni, milyen előnyökkel jár, ha beilleszti az eTwinninget az oktatási tevékenységeibe, akkor kérjük regisztráljon és vegyen részt az online konferencián!

Esemény időpontja: 2023. november 29 - december 1.

Jelentkezés és részvétel menete: Az etwinning-kozpont@oh.gov.hu címre küldött üzenetben tudják jelezni részvételi szándékukat. A levélben kérjük, adják meg nevüket és intézményük nevét, a tárgyban tüntessék fel: eTwinning ITE Konferencia

A résztvevőknek emailben fogjuk megküldeni a regisztrációs linket.

Kérjük, a jelentkezés előtt alaposan gondolják át, hogy a rendezvény időpontjában szabaddá tudják-e tenni magukat és részt tudnak-e venni a szeminárium legalább kétharmadán. Az eseményre mobil eszközön keresztül is bekapcsolódhatnak.

 

Bővebb információ a rendezvény weboldalán érhető el. 


Forrás: school-education.ec.europa.eu