A pedagógusok digitális kompetenciáiban rejlő lehetőségek kiaknázása: új kurzussorozat a digitális korban való boldoguláshoz
Ez az új kurzussorozat azoknak a tanároknak szól, akik szeretnék kibontakoztatni magukat a korábbiaknál gyorsabb tempójú digitális kor pedagógiájának világában. A tanfolyamok az Európai Oktatói Digitális Kompetenciakeret (DigCompEdu) kiemelt témái köré szerveződnek. A hat kurzus mindegyike a keretrendszerben lefektetett hat kompetenciaterület egy-egy elemével foglalkozik.

Minden tanfolyam négy modult fog tartalmazni, és a tananyag valós életbeli tapasztalatokra épül. A résztvevőknek a valós életből vett esettanulmányokon keresztül kell majd vizsgálniuk, hogy milyen módon lehetnek sikeresek a digitális, illetve a vegyes tanulás világában. A tanulási kimenetek a SELFIE for TEACHERS eszköztár „B2-es” szintjének felelnek meg. A kurzussorozat célja az értékelési gyakorlatok, illetve a digitális kompetenciák fejlesztésén keresztül az elérni, hogy a pedagógusok a jövőben inkluzívabb, személyre szabottabb tanulási élményt tudjanak biztosítani a diákoknak, továbbá képesek legyenek inspirációt és motivációt szolgáltatni a tanulók számára.

Kurzusok és kezdési időpontok:

A kurzusok lebonyolítása angol nyelven zajlik majd. Csatlakozzon Ön is a digitális pedagógiai forradalomhoz! A részvételhez rendelkezniük kell eTwinning regisztrációval, az ESEP eTwinning platformján.

 

Forrás: school-education.ec.europa.eu