Az Erasmus+ ajtókat nyit! Konferencia az inklúzió jegyében
Csaknem háromszázan vettek részt 2022. június 1-jén a Tempus Közalapítvány által megrendezésre került „Az Erasmus+ ajtókat nyit! Konferencia az inklúzió jegyében” című szakmai rendezvényen. Idén ünnepli 35. születésnapját az Erasmus+ program, ami az Európai Unió egyik legsikeresebb programja. A Tempus Közalapítvány minden évben Nívódíjjal ismeri el a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás és az ifjúság területén megvalósított legkiválóbb magyar koordinálású nemzetközi együttműködéseket.
Az idei programot Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár nyitotta meg köszöntő beszédével, melyben arra ösztönözött mindenkit, hogy éljenek az Erasmus + nyújtotta lehetőségekkel: „A fáról a gyümölcsöt nekünk kell leszednünk” – üzente az államtitkár úr. A rendezvény megnyitóját Czibere Károly, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnöke zárta, aki beszédében hangsúlyozta, az inklúzió fontosságát a háború elől menekülők megsegítése miatt. Elmondta, hogy a befogadás erkölcsi döntés, a Tempus Közalapítvány küldetése pedig példaértékű.
 
Azt követően kerekasztal – beszélgetés zajlott az Erasmus+ 35. évfordulója jegyében, ahol korábbi résztvevők és projektmegvalósítók a személyes történeteiken keresztül mutatták be a program pozitív hatásait az ember életére. 
 
A konferencián átadták az idei Nívódíjakat, amelyet a köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területén megvalósított hat projektnek ítélték oda. 
 
Erre a neves eseményre az eTwinning program is meghívást kapott. Egy standon népszerűsíthettük és ismertethettük meg az érdeklődőkkel a program nyújtotta lehetőségeket. Számos kiadvánnyal jelentünk meg, amelyekben bemutatásra kerülnek korábbi évek jógyakorlatai mind hazánkból, mind Európa más országaiban megvalósított projektekből. Betekintést kaphattak az érdeklődők a sikeres projektindítás lépéseibe is. 

Forrás és további információ: Tempus Közalapítvány honlapja