Az eTwinning 2024-es tavaszi kampány hírei
2024-ben az eTwinning az iskolai jóllét témájára fókuszál, felismerve annak szerepét a tanulók tanulmányi sikerében és általános elégedettségében. 2024 márciusában az eTwinning közösség tagjai felfedezhetik mindazokat a forrásokat és tevékenységeket, valamint online eseményeket, amelyek középpontjában az „iskolai jóllét” éves témája áll.

Az eTwinning tavaszi kampánya 2024. március 4-29-e között változatos eseményekkel, oktatási anyagokkal várja az érdeklődőket.


A kampánynak az eTwinning kiemelt éves csoportja, a Wellbeing@school (Spring Campaign 2024) ad otthont.

A kampány egyedülálló lehetőséget biztosít az „iskolai jóllét” éves témára való reflektálásra. A cél a tanárok számára támogató környezet kialakítása, az együttműködésen alapuló, jóllétközpontú projektek előmozdítása, valamint az oktatók ösztönzése, hogy olyan hatásos tanulási tapasztalatokat tervezzenek, amelyek javítják a tanulók általános mentális és érzelmi egészségét.

A tanárok támogatása érdekében a csoporton belül szakmai anyagok és források gyűjteményét teszik elérhetővé.  Ez a kezdeményezés gyakorlati javaslatok napi bemutatójaként bontakozik ki, amelynek célja, hogy a tanárokat képessé tegye tanítási módszereik gazdagítására és projektjeik fejlesztésére. 

- Engaging Resources >>
- Curated Collection of Materials >>
- Daily Showcase of Tips and Tools >>
Ezen túlmenően a kampány online eseményeket is tartalmaz az eTwinning program résztvevőinek:

- platformot kínálnak a legjobb gyakorlatok bemutatására,
- innovatív ötletek cseréjére,
- hatékony stratégiák terjesztésére a szélesebb eTwinning Közösségen belül.

A tavaszi kampány nyitó webináriuma március 1-jén 16:00-tól kezdődött angol nyelven.

Welcome Webinar Spring Campaign 2024: Micro-decisions Boosting Well-being in the Classroom >>

A webinárium témája: A tanterv tervezésével, végrehajtásával és értékelésével kapcsolatos döntéshozatal mellett mikroszinten is sok tanári döntéshozatalra van szükség az órákon.

A témaváltás, a viták megoldása, egy-egy hír bemutatása olyan azonnali döntések, amelyek gyakran az osztálytermi helyzet dinamikáján belül születnek. De hogyan döntsük el, melyik utat válasszuk – melyik mikrodöntést hozzuk meg – annak érdekében, hogy mind a tanulók, mind a tanárok jólétét javítsuk, és fenntartsuk a tanulást és a személyes fejlődést vonzó, támogató és elősegítő környezetet? Mindezt megtudhatják ezen az eTwinning webináriumon.

Előadó:  Daniela Bunea, aki angolt tanít Sibiu-ban (Románia) és 13 éve az eTwinning nagykövete. Kreatív oktatási és tanulási anyagokat fejleszt, szenvedélyesen képez tanárokat, innovatív cikkeket ír, és lelkesen szerkeszt kiadványokat az angol nyelvoktatás területén.

A felvétel itt és a prezentáció ezen a linken érhető el.

A tavaszi kampány további közelgő webináriumai: (angol nyelvű, online webináriumok az ESEP-en)

                                                                     0

Spring Campaign webinar: Standing up against discrimination, Március 14., 16:00

A webinárium témája: A diszkrimináció és a rasszizmus elleni küzdelem nemzetközi napját minden évben március 21-én tartják. Az Anne Frank Ház ad otthont a webináriumnak Stories that Move témakörben, ahol olyan új stratégiákat tanulhatnak meg, amelyekkel a diszkriminációról beszélhetnek diákjaikkal. A Two Stories that Move trénerek különböző módokat mutatnak be ezeknek az összetett és érzékeny témáknak a megvitatására, a fiatalok történeteit felhasználva.

Projekt partner-kereső rendezvény. Ezt az esemény az eTwinning programban részt vevő tanárok számára tartják, hogy potenciális projektpartnereket találjanak. A tanárok interakcióba léphetnek egymással, projektötleteket fedezhetnek fel, és együttműködést alakíthatnak ki a különböző európai országokból érkező kollégákkal.

A cél a közös projektekhez megfelelő partnerek megtalálása, a nemzetközi együttműködés elősegítése, valamint a kultúrák közötti tanulási tapasztalatok népszerűsítése a diákok körében. Ezek az események gyakran tartalmaznak prezentációkat, megbeszéléseket és hálózati foglalkozásokat, ahol a tanárok megvitathatják projektötleteiket, és hasonló gondolkodású partnereket találhatnak, akikkel együttműködhetnek az eTwinning projektekben.

Jó gyakorlatok bemutatása: az eseményen lehetőség lesz a tanárok és a diákok által megvalósított példaértékű projektek bemutatására. A „Jóllét az iskolában” témában különböző eTwinning projektekben részt vevő tanárok mutatják be projekteiket, megosztják egymással meglátásaikat, módszertanukat, a felmerülő kihívásokat és az elért eredményeket.

A cél az oktatók inspirálása hatékony gyakorlatok, innovatív megközelítések és sikeres együttműködések bemutatásával, ösztönözve őket arra, hogy hasonló stratégiákat alkalmazzanak saját oktatási környezetükben.

Kérjük figyelje további híreinket, és vegyen részt a 2024-es tavaszi eTwinning kampányban!

Használja az #eTw4Wellbeing hashtaget a 2024-es eTwinning tavaszi kampány gondolatainak és felfedezéseinek megosztásához, és ne felejtse el megjelölni az eTwinninget bejegyzéseiben!

Forrás: school-education.ec.europa.eu