Az „eTwinning a jövő pedagógusaiért” 2023-as európai díjversenye, A díjra jelölt pedagógusképző intézmények
Az „eTwinning a jövő pedagógusaiért” 2023-as európai díjverseny pedagógus alapképzést nyújtó intézményeknek szóló kategóriájának jelöltjeit tartalmazó lista elkészült. Azok az oktatási intézmények kaphatják meg a tanárképzés terén mutatott kiválóság elismerésére létrehozott díjat, akik az „eTwinning a jövő pedagógusaiért” kezdeményezéshez kapcsolódóan kiemelkedő mértékben járultak hozzá a terület eredményeihez.
Az alábbiakban az ország neve szerinti sorrendben adjuk közre, hogy mely intézmények feleltek meg az értékelési folyamat szigorú követelményeinek, amelyek ezért versenyben vannak a győzelemért az „eTwinning a jövő pedagógusaiért” 2023-as európai díjverseny pedagógus alapképzést nyújtó intézményeknek szóló kategóriájában.

  • Albánia: Marin Barleti Egyetem
  • Bulgária: Sumeni Konsztantin Preszlavszki Egyetem
  • Franciaország: Amiens-i Felsőoktatási és Nevelési Intézet
  • Horvátország: Zágrábi Egyetem, Tanárképző Kar
  • Lengyelország: Adam Mickiewicz Egyetem, Biológiai Kar (Poznań)
  • Litvánia: Klaipėdai Egyetem
  • Németország: Oktatástudományi Iskola (Stuttgart-Ludwigsburg)
  • Olaszország: Palermói Egyetem
  • Spanyolország: Kasztília–La Mancha-i Egyetem
  • Szlovákia: Zsolnai Egyetem
 
A felsorolt intézmények bizonyították, hogy elkötelezettek az eTwinning tantervi integrációja, a projektek implementációja és a programra vonatkozó kutatások elvégzése iránt, továbbá rendíthetetlenül arra törekszenek, hogy megfelelő felkészítésben részesítsék az eTwinning-pedagógusok következő generációját. Az európai díj annak a rendkívüli erőfeszítésnek kíván emléket állítani, amit ezeknek az intézményeknek a részéről tapasztalunk, amikor támogató, a kibontakozást ösztönző környezetet alakítanak ki a jövő pedagógusai számára, és ellátják őket a szükséges kompetenciákkal.

A fődíj nyertesét a november 29. és december 1. között megrendezésre kerülő, „eTwinning a jövő pedagógusaiért: Kapcsolatteremtés, mentorálás, innováció” címet viselő, a pedagógus alapképzés témájával foglalkozó online konferencia első napján, a díjátadó ünnepségen fogjuk kihirdetni. A nagy jelentőségűnek ígérkező konferencia célja lehetővé tenni a pedagógusok, a szakértők, az akadémikusok és a tanár szakos hallgatók számára, hogy megoszthassák egymással meglátásaikat, bevált gyakorlataikat és tapasztalataikat, és közösen tudjanak fellépni a jövő pedagógusképzésének ügyéért.

Gratuláljunk mindannyian a kiválasztott intézményeknek, és figyeljük majd, hogy ki kapja a fődíjat a konferencia első napján!

Az európai díjversennyel és a hamarosan megrendezésre kerülő európai online konferenciával kapcsolatos bővebb tájékoztatásért keresse fel a következő weboldalt.


Forrás: school-education.ec.europa.eu