Az eTwinning a jövő pedagógusaiért – Initial Teacher Education Konferencia

2022. november 30-án kezdődik és december 2-ig tart az Online Initial Teacher Education Konferencia, az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szervezésében, melynek témája: A jövő tanárainak felkészítése együttműködésen alapuló, befogadó és fenntartható szakmai gyakorlatokkal az eTwinning segítségével.
Az esemény online kerül megrendezésre, a konferencia nyelve angol és az első nap közvetítésébe bárki bekapcsolódhat ezen a linken.
A második és harmadik napon (december 1-2.) regisztrációt követően vehetnek részt. A célközönség: tanárképzők, tanárképzésben résztvevők, oktatók és ITE-nagykövetek. Részvételi szándékukat itt tudják jelezni november 21-én éjfélig.

Az eTwinning Program hatókörének kiterjesztése érdekében a pedagógus alapképzést nyújtó intézményekkel is együttműködést folytat, ezzel a pedagógus pályára készülő hallgatókat is bevonja az eTwinning tevékenységekbe. Folyamatosan nő azon gyakorlati példák száma, amelyek bizonyítják, hogy az eTwinning beillesztése a pedagógus alapképzésbe jelentős előnyökkel jár mind a hallgatók, mind a pedagógusképző intézmények számára.

Az eTwinning a jövő pedagógusaiért – Initial Teacher Education Konferencia célkitűzése annak bemutatása, hogy az eTwinning hogyan járulhat hozzá a pályára lépő új tanárok támogatásához és hogyan segítheti a Tanárképző (ITE) intézményeket profiljuk megerősítésében, az európai egyetemi stratégiával összhangban. A 2022-es online éves konferencia betekintést ad az eTwinning világába, inspirációt nyújt, valamint  szakmai fejlődési lehetőségeket mutat be szakértők közreműködésével.

A plenáris előadások nyilvánosak, megtekintésükhöz nincs szükség regisztrációra. Az első nap ezen a linken  élő közvetítésben követheti a konferencia teljes programját, a köszöntőket és a nyitó beszédet, majd ezt követően a díjátadót és az év tanárképző intézményének bemutatását. 


Kérjük, tekintse meg a további részleteket a programban:

2022. NOVEMBER 30. SZERDA

15:00

A konferencia megnyitója

15:15 – 15:45

I. plenáris ülés / A konferencia bevezetője

Nyitóbeszéd: “Az iskolai és felsőoktatási egyenlőtlenség kezelése az oktatási rendszer szintjén”

Emmanuel Sigalas and David Crosier

16:00 – 16:45

II. plenáris ülés/Díjátadó Ünnepség

Az év tanárképző intézményének bemutatása

16:45 – 17:45

III. plenáris ülés / Panelbeszélgetés

Panelbeszélgetés: Az eTwinning hatása a pedagógus hallgatók beszámolói alapján

 

A konferencia háromnapos programját itt tekintheti meg >>