Az eTwinning a jövő tanáraiért program Magyarországon
Az  eTwinning for future Teachers kezdeményezésben jelenleg 145 pedagógusképző intézmény, több mint 250 tanárképző oktató és több mint 2400 pedagógushallgató vesz részt világszerte.

Magyarországon 11 pedagógusképző felsőoktatási intézmény csatlakozott a programhoz:
1. Apor Vilmos Katolikus Főiskola - Vác
2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Budapest
3. Debreceni Egyetem - Debrecen
4. Eszterházy Károly Katolikus Egyetem - Budapest
5. Károli Gáspár Reformátu Egyetem - Budapest
6. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Gödöllő
7. Pannon Egyetem - Veszprém
8. Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Budapest
9. Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola - Budapest
10. Semmelweis Egyetem - Budapest
11. Széchenyi István Egyetem - Győr

                                                                                                            0

A program megvalósulását Magyarországon két eTwinning ITE nagykövet is segíti: Skultéty Zoltánné és Tóth Éva.

Skultéty Zoltánné az Észak-magyarországi régió és az eTwinning ITE program eTwinning nagykövete - a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban tanít matematikát, angolt és informatikát.  

Tóth Éva a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum angol nyelv és projektmunka szakos oktatója, a Modern Iskola oktatási szakportál főszerkesztője, és az eTwinning ITE program, valamint Budapest eTwinning nagykövete.

Az eTwinning ITE nagykövetek bemutatását itt tekinthetik meg:

Skultéty Zoltánné 

Tóth Éva 

Az elmúlt hónapokban az ITE nagykövetek több előadást is tartottak országszerte az eTwinningről a pedagógusképző felsőoktatási intézmények meghívására.

Márciusban Skultéty Zoltánné tartott egy személyes és egy online előadást a Károli Gáspár Református Egyetemen, mely során az egyetem oktatói megismerhették az eTwinning kereteit, lehetőségeit. Részletesen bemutatásra került az eTwinning ESEP honlapja, a regisztráció és a csatlakozás lépései.

                                                                                                             0

Májusban Tóth Éva a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum diákjaival tartott bemutató előadást a Budapesti Műszaki Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszékén a digitális eszközökkel támogatott projektekről, tanárszakos hallgatók számára. Bemutatta a projektalapú oktatási forma előnyeit, szó volt a megváltozott tanári szerepekről, a szakképzés és a PBL kapcsolódási pontjairól és arról is, hogy a technológia nem cél, hanem eszköz. A tanárnő és diákjai számos kitűnő projektjüket bemutatva demonstrálták az eTwinningben rejlő lehetőségeket.

                                                                                                              0

Szintén májusban került sor Tóth Éva előadására a Széchenyi István Egyetemen (Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar), ahol egyetemi oktatók és hallgatók számára mutatta be az eTwinning programot és projektbemutatót is tartott. Ezenkívül bemutatta az eTwinningben rejlő lehetőségeket, az ITE programhoz való csatlakozás módját, az eTwinning ESEP felületét és nemzetközi jógyakorlatokat eTwinning ITE projektekre. A Széchenyi István Egyetemen honlapján egy külön eTwinning aloldal segíti a hallgatókat és az oktatókat, ahol megtalálhatóak a programajánlók, felhívások és aktuális eTwinning hírek is: tanarkepzes.sze.hu
Eseményről bejegyzés >>

Május végén az Apor Vilmos Katolikus Főiskola meghívására Vácon tartott előadást Tóth Éva ITE nagykövet, ahol a korábbiakhoz hasonlóan bemutatta az eTwinning for future Teacher Programot és az eTwinning által elérhető tanítási, tanulási élményt.
Eseményről bejegyzés >>

                                                                                                              0

A további előadások szervezésével kapcsolatban kérjük a felsőoktatási intézményeket, hogy keressék az ITE nagyköveteket, vagy eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársait.

Amennyiben Ön leendő tanár és érdeklődik az eTwinning program iránt, vegye fel a kapcsolatot az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársaival, az eTwinning ITE nagykövetekkel, vagy az intézményi eTwinning kapcsolattartókkal.                                                                                                                                 

Kövesse honlapunkat, hetente frissülő tartalmainkat, különösen a jövendő tanároknak és pedagógusképző intézményeknek szánt programokat, tájékoztatókat:

Egy emlékezetes kurzus: Az interkulturalitást szolgáló projektalapú tanulás az eTwinning programban Erasmus+ projektekkel >>

Az eTwinning a jövő pedagógusaiért – jó gyakorlatok megosztása tanárképzők számára - ITE (Initial Teacher Education) >>

Csatlakozzon az ESEP új kurzusához - Az MI a tantervfejlesztésben: a tanárképzők átformálják a tanulást >>

Európai online konferencia a tanári alapképzésről: "eTwinning program a jövő tanárainak: kapcsolatteremtés, mentorálás, innováció" >>

Az eTwinning bemutatása pedagógushallgatók számára >>