Az eTwinning csoportok 2023-as tevékenységei

Az eTwinning csoportok a tavalyi évben is ismét aktívan vettek részt az Európai Iskolai Oktatási Platformon. A több mint 1 700 aktív csoportban pedagógusok a közös gondolkodást, az ötletek és források megosztását segítő felületeken együtt dolgozhatnak és tarthatnak kapcsolatot egymással.

Az eTwinning csoportok lehetőséget kínálnak pedagógusoknak szakmai tapasztalataik és bevált gyakorlataik megosztására, valamint kapcsolatépítésre hasonló gondolkodásmódú kollégáikkal Európa-szerte és a határokon túl. A kiemelt eTwinning csoportokat az eTwinning program tapasztalt résztvevői vezetik, különféle témákban. Jelenleg 20 kiemelt eTwinning csoport aktív a területeken, mint az innováció, a jóllét, a befogadás, a fenntarthatóság, a szakképzés és a STEM.

A 2023 második félévében számos online esemény került megrendezésre a kiemelt eTwinning csoportok tagjai számára, beleértve hét webináriumot, amelyeken összesen 550 résztvevő vett részt. A webináriumok lehetőséget teremtettek az eTwinning csoportok moderátorai és tagjai számára kezdeményezéseik bemutatására a szélesebb eTwinning közösség előtt. A résztvevők változatos témákat érintettek, beleértve a technikai kérdéseket a "Virgilio" csoportban, valamint az oktatási témákat a "SENSE" csoport közreműködésével körbejárva például a fenntarthatóságra nevelésről.

Emellett az "Innovation and Education – AI, Creativity and Well-being with eTwinning" nevű kiemelt eTwinning csoporton keresztül zajlott az eTwinning Hetek kampánya, amelynek során interaktív játék, webináriumok és források álltak rendelkezésre. A kampány részeként három online eseményt is megrendeztünk, ahol a résztvevők az innováció és az iskolai jóllét témájában folytathattak szakértők vezetésével megbeszéléseket. Az eTwinning Hetek kampány hatására több mint 800 új tag csatlakozott az éves témával foglalkozó eTwinning csoportokhoz.

2024-ben az "Az iskolai jóllét" témáját járjuk körül és minden eTwinning program résztvevőt arra ösztönzünk, hogy csatlakozzon a "Wellbeing@school" kiemelt eTwinning csoporthoz, mivel ez lesz az idei év központi témájához kapcsolódó tevékenységek és megbeszélések központja.

Szeretne Ön is csatlakozni egy eTwinning csoportba és részt venni hasonló tevékenységekben? Csak be kell jelentkeznie az eTwinning felületre, és a "Csoportok" oldalon választania kell egy olyan csoportot, amely felkelti az érdeklődését.

A részvételhez rendelkezniük kell eTwinning regisztrációval, az ESEP eTwinning platformján.

 

Forrás: school-education.ec.europa.eu