Az eTwinning Iskolák mint befogadó és innovatív tanulási szervezetek – eTwinning Iskolák Konferencia
2022. december 7-én kezdődik és december 9-ig tart az online eTwinning Iskolák Konferenciája, az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szervezésében, melynek témája: Az eTwinning Iskolák mint befogadó és innovatív tanulási szervezetek.

Az esemény online kerül megrendezésre, a konferencia nyelve: angol és az első nap közvetítésébe bárki bekapcsolódhat ezen a linken:

A második és harmadik napon (december 8-9.) regisztrációt követően vehetnek részt a konferencia további programjain. 

A célközönség: ideális esetben 2 résztvevő ugyanabból az Etwinning School címet elnyert iskolából (egy tapasztalt és egy kezdő eTwinningező).

Részvételi szándékukat az etwinning@oh.gov.hu emailcímre küldött levélben tudják jelezni december 1-én 15:00 óráig

eTwinning Iskolák Konferencia általános célja az eTwinning Iskolák inkluzív és innovatív gyakorlatainak azonosítása, megosztása, népszerűsítése, terjesztése és továbbfejlesztése. A konferencia kiemelt témái:

  • Befogadó gyakorlatok a tanári kar körében
  • Inkluzív osztálytermek (többnyelvűség, speciális nevelési igények, menekült bevándorlók, eltérő társadalmi-gazdasági háttér)
  • Innovatív pedagógiák (fordított osztályterem, különböző tanulási terek, vegyes tanulás stb.)

A résztvevők elmélyíthetik ismereteiket a befogadás fogalmával kapcsolatban, megismerhetik, hogy ez a megközelítés hogyan járulhat hozzá munkájukhoz, az új valóság kihívásainak – mint a világjárvány és a közelmúltbeli menekültválság – kezeléséhez, valamint a szükséges alkalmazkodáshoz és változtatásokhoz.

A bevált jó gyakorlatok példái, valamint az elméleti és fogalmi keretek meghatározása lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy teljes mértékben felhasználhassák az elért eredményeket, és továbbfejlődjenek, akár más iskolák számára követendő példaként, a változások előmozdítójaként.

A plenáris előadások nyilvánosak, megtekintésükhöz nincs szükség regisztrációra. Az első nap ezen a linken élő közvetítésben követheti a konferencia teljes programját, a köszöntőket és a nyitó beszédet.

2022. DECEMBER 7. SZERDA

15:30

A konferencia megnyitója

16:00- 16:30

 

I. plenáris ülés / A konferencia bevezetője

Nyitóbeszéd: “Befogadó intézmények: a vezérelvtől az innovatív gyakorlatig”

Miles Madison

16:30 – 17:00

 

II. plenáris ülés

A diák-tanár partnerségek szerepe a befogadó tanulási szervezetek megvalósításában az oktatás területén

Naomi van Stapele

   

 
A konferencia háromnapos programját itt tekintheti meg >>