Az Európai Bizottság webináriuma az iskolai zaklatás megelőzéséről

Csatlakozzon az Európai Bizottság angol nyelvű webináriumához, mely az iskolai zaklatás megelőzésének kérdéseivel foglalkozik: Multidimensional issues of school bullying prevention.

Csatlakozzon hozzánk egy felvilágosító webináriumra, amely során elmélyülünk azon kulcsfontosságú készségekben, amelyekre a tanároknak szükségük van a zaklatás megelőzéséhez és hatékony kezeléséhez. Az egész iskolai megközelítés előmozdításától a szülők bevonásáig és a célzott stratégiák megvalósításáig a zaklatás megelőzésének sokrétű dimenzióit tárjuk fel.

Kezdés: 2024. május 17-én, 16:00

Az EU Bizottsága számára készített, az iskolai zaklatás megelőzéséről szóló jelentésünkben meghatározott kulcsfontosságú szempontokra építve ez az előadás megvizsgálja, hogy a tanárnak milyen kompetenciákra van szüksége ahhoz, hogy megelőzze és beavatkozzon az iskolai zaklatás helyzetébe. Ez magában foglalja az egész iskolarendszerre való összpontosítást, a szülőkkel való együttműködést, valamint az egész osztály és az egyéni stratégiákat. Fel kell ismerni a megfélemlítés hátterében álló különböző motivációkat is. A megfélemlítés megelőzésére irányuló jelenlegi megközelítések erősségeit és gyengeségeit kiemeljük, annak érdekében, hogy tisztázzuk azt is, hogy mit ne tegyünk zaklatási helyzetben. A tanárok kommunikációs stratégiáira és az iskolai kapcsolati terekre összpontosítanak.
Kik jelentkezhetnek:
pedagógusok, iskolaigazgatók, tanárképzők
Előadó: Paul Downes professzor

Regisztráció >>