Bemutatjuk a 2023/2024-es „eTwinning Iskola” címet elnyert intézményeket!
Az „eTwinning Iskola” cím az eTwinning programban aktívan résztvevő iskolák elismerése. Ezzel a címmel az eTwinning nem csak a pedagógusok és diákjaik munkáját, hanem az egész iskola részvételét, elkötelezettségét, elhivatottságát ismeri el és értékeli. Az iskolai szinten elvégzett munka, kooperáció és közösségépítés elismerését jelenti ez a cím.

Az eTwinning iskolákat európai szinten hivatalosan is elismerik, mint eTwinning példaképeket és ezzel belépnek a vezető iskolák hálózatába.  Minden eTwinning Iskola megkapja az eTwinning Iskola készletet, amely egy plakettet és egy zászlót is tartalmaz. Ezenkívül természetesen büszkén használhatják az „eTwinning Iskola” címet, melyet megjeleníthetnek kiadványaikon, promóciós anyagaikban. Az eTwinning Iskolák speciális szakmai fejlesztési programokban vehetnek részt, saját eTwinning csoportjuk van, melybe beléphetnek, hogy megosszák egymással a bevált jógyakorlatokat, együttműködjenek és exkluzív online eseményeken vegyenek részt.

A tavalyi évben Magyarországon 3 intézmény nyerte el az eTwinning Iskola címet:

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

Megkértük a címet elnyerő intézményeket, hogy mutassák be tevékenységüket és az elmúlt egy év alatt elért eredményeiket.


A beszámolókat az alábbi linken érhetőek el:

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum >>

DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája >>

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium >>