Budapest: Tóth Éva
Tóth Éva vagyok, a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum angol nyelv és projektmunka szakos oktatója, a Modern Iskola oktatási szakportál főszerkesztője. Korábban 6 évig tanítottam hátrányos helyzetű diákokat, mely időszak alatt rengeteget tanultam tőlük és mindig hálás leszek ezekért az évekért. Aktív részese vagyok a Digitális Témahét és a Kódolás Hete programoknak is. A projektpedagógia remek lehetőséget ad arra, hogy a tantárgyak ötvözésével a diákok 21. századi készségeit fejlesszem.
 
Jómagam lassan 12 éve vagyok az eTwinning közösség aktív tagja,  több mint 15 európai minősített eTwinning projektben vettem már részt. Projektjeim a szakképzéshez köthetőek, ezt különösen fontosnak tartom, hiszen a szakiskolás diákoknak is nagy szükségük van arra a 21. századi készségeket fejlesztő kooperatív munkára, melynek tökéletes teret ad az eTwinning.  A hatékony nagykövet képes rávilágítani a program előnyeire azáltal, hogy személyes tapasztalattal rendelkezik a partnerkeresés, projektállítás és továbbképzés területén.
 
Tapasztalatom szerint, hiába van nagy igény a digitális módszerekkel támogatott oktatás bevezetésére az iskolákban, sokszor a megfelelő szakmai támogatás vagy háttér  hiányában a pedagógusok bele sem mernek vágni a kísérletezésbe. Szívesen tartok gyakorlatias, akár már másnap a tanterembe vihető előadásokat, műhelymunkákat, melyek az eTwinninghez és a projektpedagógiához köthetőek.
 
Email címem: toth.eva3@oh.gov.hu