Dél-alföldi régió: Kiss Mónika

Kiss Mónika vagyok, a Dél-alföldi régió eTwinning nagykövete. A Szegedi Orczy István Általános Iskolában dolgozom tanítóként, illetve olasz nyelvet tanítok. Az eTwinning programban szinte a kezdetektől, 2006-tól veszek részt. Az elmúlt években sok szakmai és személyes élménnyel gazdagodtam a projektek megvalósítása során. Több projektet megvalósítottunk általános iskolás gyerekekkel. Főiskolás hallgatókat segíthettem abban, hogy projektötleteiket kidolgozzák, és ezekből a tervekből minél többet megvalósíthassanak a gyakorlatukban.

Úgy gondolom, ezek a tevékenységek diákjaimat is hozzásegítették ahhoz, hogy megtapasztalhassák, mit jelent az együttműködés más országban élő társaikkal. A program igazán hasznos a közösségépítésben, hiszen a projektek közben végzett feladatok együttműködésre ösztönöznek. Az eTwinningező pedagógusok és gyerekek barátokra leltek, és azóta is együtt fedeznek fel új, izgalmas utakat a modern technológia segítségével.


Örülnék, ha mindezeket az élményeket minél több pedagógus és diák megtapasztalhatná a régiómban. Ebben szeretnék segítséget nyújtani számukra.

E-mail címem: kiss.monika.maria@oh.gov.hu