Dél-dunántúli régió: Hegedüs Beáta

Hegedüs Beáta vagyok, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese, emellett szaktanácsadóként is dolgozom. A nemzetközi projektek hosszú évek óta jelentős szerepet töltenek be intézményünk stratégiai célkitűzéseiben. Meggyőződésem, hogy a projektmunka nemzetközi környezetben az intézményfejlesztés kiváló eszköze, hiszen számos lehetőséget nyújt a szakmai tudásunk fejlesztésére, egyúttal érdekes és motiváló tevékenységeket kínál a tanulók és tanárok számára, lakóhelytől, távolságoktól függetlenül.

Iskolánk az utóbbi években számos Erasmus+ projektet és ezekhez kapcsolódva eTwinning projekteket valósított meg, melyek elsősorban a hálózatosodást és a tudásmegosztást szolgálták, ugyanakkor rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagították a résztvevőket, hozzájárulva számos kompetenciaterület fejlődéséhez. Mivel a projektek tervezése, megvalósítása valódi együttműködést és közös tevékenységeket foglalt magában, nagymértékben segítette a közösségépítést és az idegen nyelv aktív használatát is.

Számomra a tudásmegosztás mindennapjaim része: intézményemben és szaktanácsadóként is segítem az érdeklődő pedagógusokat, intézményvezetőket munkájuk tervezésében, változatosabbá tételében, szakmai fejlődésében. Szívesen mutatom be az eTwinning programot, annak lehetőségeit pedagógusoknak, munkaközösségeknek, tantestületeknek, tapasztalataimmal igyekszem hozzájárulni a sikeres projektindításhoz és megvalósításhoz, hozzájárulni az intézmény nemzetköziesítési stratégiájának kialakításához.

E-mail címem: hegedus.beata2@oh.gov.hu