Digitális Témahét 2023 Díjátadó

A Digitális Témahét Magyarország egyik legnagyobb digitális pedagógiai eseménye, mely 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére.

A Belügyminisztérium támogatásával és az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésén keresztül fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját, segítse a 21. századi képességek fejlesztését biztosító digitális pedagógiai módszerek terjesztését, támogassa a  innovatív oktatási gyakorlat iránt érdeklődő pedagógusokat, segítse a digitális írástudás és a digitális gyermekvédelem fejlődését, bemutassa a legkorszerűbb oktatástechnológiai fejlesztéseket, pályázati forma keretében forrást biztosítson az innovatív módszereket megvalósító pedagógusok és intézmények számára digitális eszköz ellátottságuk fejlesztésére.

Az idei év nyertes pályázatainak díjátadójára június 6-án került sor az Eiffel Műhelyházban.
A nyerteseket Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, a Digitális Témahét fővédnöke és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese köszöntötte.

A díjazottak listája a Digitális Témahét honlapján tekinthető meg >>

A pályázatra az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) eTwinning ajándékcsomagokat ajánlott fel és ezzel kapcsolatban kiállítóként és díjátadóként is részt vett a rendezvényen. Az ajándékcsomagokat az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának vezetője, Merklné Kálvin Mária adta át. Az eTwinning ajándékcsomagokat Szabó Judit, Mészáros Szófia, Pintérné Gönye Helga, Lukácsné Halász Gabriella, Takó Klára, Hédi Katalin, Róth Sándorné, Zsarnai Gábor kapták.       

                                                                                                                                      0       

Gratulálunk a kiváló és előremutató tevékenységükért minden díjazottnak!

A díjátadóra a 2020-ban megnyílt Eiffel Műhelyházban került sor, mely az 1884-86-ban épült Északi Járműjavító csarnokrendszer átalakítását és felújítását követően a Magyar Állami Operaház új logisztikai és művészeti központjaként nyitotta meg kapuit. A valaha egyszerre akár 96 db hatalmas gőzös javítására is alkalmas Eiffel-csarnok aulájában megcsodálható a legendás 327-es sorozatú magyar gőzös mozdony egyetlen megmaradt példánya.

                                                                                                                                     0

Rendkívül kreatív volt a Digitális Témahét logója, melyet a helyszínen állítottak össze több mint 400 rubik-kockából: 

                                                                                                                                      0

A díjazottak között idén is voltak eTwinning nagykövetek és az eTwinningben is kiemelkedő eredményeket elérő pedagógusok, intézmények:

A középiskolák kategóriában gratulálunk az első helyezett BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumnak (projekt címe: La Petrique) és Tóth Éva eTwinning nagykövetnek!

Ugyanebben a kategóriában 2. helyezést ért el a Bárdos László Gimnázium, Tatabánya (projekt címe: Wellness starts with Health Awareness), gratulálunk az eTwinning projektként megvalósuló nagyszerű projekthez és Szabó Judit tanárnőnek!

Nagy szeretettel gratulálunk a „Feladatlapok innovatív pedagógiai használata” különdíjhoz (a Redmenta támogatásával) Skultéty Zoltánné eTwinning nagykövetnek (projekt címe: A nevem I, AI)

                                                                                                                                      0