Díjátadó az eTw-T-R-A-I-N projekt csapatának
Az a megtiszteltetés érte az Oktatási Hivatal eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontnak a Kollégáit, hogy 2022. május 23-án személyesen átadhatták a Pasaréti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, eTw-T-R-A-I-N csapatának az Európai eTwinning Versenyen elért első helyezésükért járó okleveleket és ajándékcsomagokat.

A projekt témájául, a vasút európai éve (2021.) szolgált. Minden egyes megálló más és más témát dolgozott fel. A csomagolás után hamar a digitális oktatásra terelődik a fókusz. A projektben résztvevő diákok flipgrides nemzetközi csoportokban dolgoztak a választott szakmának és érdeklődésnek megfelelően. Használtak Code Week-et, képelemzést és Europeana szabadulószobát is. Az utolsó két állomás egyike az Elsewhere, ami mentálisan segített feldolgozni a karantént, és megtanulni a wabi-sabival, hogy a tökéletlen is lehet tökéletes. A másik, az utópiák tervezése és weboldal szerkesztése a The Giver (Lois Lowry) könyv olvasásával egybekötve.


A díjátadóra egy nemzetközi Erasmus+ workshop nap keretén belül került sor, ahol a diákok bemutatták a külföldi partneriskolák meghívott tanárainak is a projektet. A workshopon a magyar pedagógusokon és diákokon kívül finn, máltai, portugál, spanyol és olasz tanárok vettek részt. A díjátadót követően a finn kollégák bemutatták, hogy hogyan terveznek együtt a diákokkal, szülőkkel és helyi hatóságokkal egy új iskolát. A délután folyamán pedig további színes szakmai programon vehetett részt a nemzetközi tanárcsoport.

A projekt magyar bemutatása ezen a linken érhető el. 

Ezúton is szeretnénk gratulálni a győztes csapatnak!