Duna-régiós szeminárium Bécsben
Az eTwinning Osztrák Szolgáltató Pontja szakmai továbbképző és partnerkereső találkozót szervez Bécsben 2022. június 2-3. között, melynek központi témája az „Iskolai kooperáció a Duna-régióban”. A szemináriumot elsősorban középiskolában tanító kezdő eTwinningező pedagógusoknak ajánljuk.
A találkozóra olyan 14-19 éves korosztályt tanító pedagógusok jelentkezését várjuk, akiknek angol nyelvtudása lehetővé teszi a találkozón való aktív részvételt (eTwinning program megismerése, szakmai műhelymunka, projekttervezés).

A műhelymunkák során a résztvevők megismerkednek az eTwinningben rejlő lehetőségekkel, kapcsolatokat építhetnek kollégákkal, innovatív tanítási módszereket ismerhetnek meg, hasznos digitális eszközöket próbálhatnak ki, és természetesen leendő projektpartnerüket is megtalálhatják. 

Az utazást az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja (Oktatási Hivatal) szervezi és a részvétel költségeit (szállás, ellátás, kiutazás) teljes egészében állja. A nyertes pályázókkal az Oktatási Hivatal megállapodást köt.

A találkozóra olyan magyar köznevelési intézményben tanító kollégák jelentkezését várjuk, akik az elmúlt 3 évben nem vettek részt hasonló külföldi találkozón. Egy köznevelési intézményből egy pedagógus részvételét tudjuk biztosítani a programon. A találkozón Magyarországról 3 pedagógus vehet részt.

Jelentkezni angol nyelvű szakmai önéletrajzzal és egy rövid angol nyelvű projektötlettel* e-mailben lehet az etwinning@oh.gov.hu címen 2022. május 1. éjfélig.

*A jelentkezéshez és a projektötlet elkészítéséhez az eTwinning pályázati kisokos nyújt segítséget.