Egy nagyon fontos kezdeményezés ‒ az eTwinning beágyazása a lengyelországi nemzeti oktatáspolitikába
Időnként fontos kitekintenünk és tájékozódnunk arról, hogy az eTwinning Programban milyen eredményeket érnek el más országok, milyen követendő példákat, jó gyakorlatokat ajánlanak számunkra?

Ezt a tájékozódást az ESEP platform hírei, illetve a nemzeti szolgáltató szervezetek közös találkozói is segítik. A legutóbbi, a nemzeti szolgáltató szervezetek tagjainak tartott továbbképzésen ismerkedtünk meg azzal a fontos áttöréssel, amit a lengyel kollégák értek el.

Az eTwinning lengyerországi nemzeti szolgáltató szervezetének támogatásával a Gdański VIII. sz. Középiskola diákjainak órarendjében már hivatalos tantárgyként szerepel az eTwinning. Az eTwinninget kísérleti kezdeményezésként illesztették be a diákok hivatalos órarendjébe. Egy eTwinning projekt keretében a diákok hetente egyszer foglalkoztak a projekttevékenységekkel projektpartnereikkel közösen. A kísérleti kezdeményezés elindításának ötlete az iskola igazgatójától és a lengyelországi eTwinning nagykövettől származott.

Az eTwinning projektmunkára épülő tantervet követve a diákok projektpartnerekkel folytattak együttműködést, és a munkájukkal kiérdemelt osztályzatot bizonyítványukba is beírták. A tanév végén a diákok oklevelet kaptak az eTwinning lengyelországi nemzeti szolgáltató szervezetétől, és gratuláltak nekik, mint az eTwinning tantárgyat elsőként abszolváló osztálynak.

Az erről szóló cikk itt érhető el és a videó ezen a linken tekinthető meg.

Ezúton is gratulálunk az első eTwinning osztályt elvégző diákoknak, a pedagógusoknak és a Lengyel NSO-nak!