eTrend 2023 Konferencia Budapesten! Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont, 2023. november 24-25-én ‒ immár hatodik alkalommal ‒ rendezi meg az eTrend Konferenciát, idén Budapesten.

 A konferencia témája: Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy a program nyújtotta lehetőségek segítségével támogassa a pedagógusok szakmai fejlődését és gyakorlati tapasztalatszerzését. Minden érdeklődő pedagógust szeretettel várunk az eseményre! 

eTwinning eTrend Konferencia - 2023
Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása

2023. november 24-25.
Helyszín: Danubius Hotel Arena,
Budapest, 1148 Ifjúság útja 1-3.

Az idei eTrend Konferenciát az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) szervezésében az eTwinning idei témájának: „Oktatás és innováció” alábbi alappilléreire szeretnénk felépíteni előadások és workshopok formájában:

  • Közösségi innováció az iskolában
  • A mentális és érzelmi jóllét az iskolákban
  • Pedagógiai innováció
  • Kapcsolódás az innovációhoz

A konferenciára magyarországi köznevelési vagy szakképző intézményben (óvoda, általános és középiskola, szakgimnázium, technikum) dolgozó aktív pedagógusok és oktatók jelentkezését várjuk.

Kérjük a jelentkezés előtt tekintse át a programot, nézze át időbeosztását és abban az esetben jelentkezzen, ha a rendezvény nem ütközik iskolai vagy egyéb elfoglaltságába. Amennyiben mégsem tud részt venni rendezvényen, jelezze felénk minél hamarabb, de legkésőbb a konferencia előtt 5 nappal.

A konferencia során mindenkinek lehetősége lesz közelebbről megismerni az eTwinning Programot, valamint az „Oktatás és innováció” témáját.

A konferencia programja >>

Programismertető >>

A meghívott előadók: Bereczki Enikő, a Rejtélyes Z generáció - Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel című könyv szerzője és Dr. Baracsi Katalin LL.M családjogi szakjogász, LL.M infokommunikációs szakjogász, internetjogász, közösségi média tréner a fenti témákhoz kapcsolódó, gondolatébresztő előadásokkal nyitják a konferenciát.

A konferencia első napján kerekasztal beszélgetést szervezünk a mesterséges intelligencia az oktatásban témában, szakértők és eTwinning nagykövetek részvételével.

Nagyköveteink és az eTwinningben gyakorlott, meghívott pedagógusok saját projektjeik és tapasztalataik bemutatásával fogják szemléltetni az eTwinning és Erasmus+ projektekben rejlő lehetőségeket, melyeket felhasználva egyszerűen, a tanítási és tanulási folyamatot színesebbé téve, valamint a 21-ik századi kompetenciákat folyamatosan fejlesztve tudnak majd a résztvevők projekteket indítani hazai és európai kollégákkal.

Workshopjainkon az alábbi programokon vehetnek részt:

  • Erasmus 2023-as nívódíjas projektek (köznevelés) bemutatása
  • Nemzeti Minősített eTwinning Projekt 2023 címet elnyert projektek bemutatói
  • a pedagógiai innováció témájában különböző korosztályoknak szóló projektbemutatók
  • megismerkedhetnek az eTwinning Programmal, az ESEP felülettel és gyakorlati tanácsokat kapnak a partnerkereséssel, projektindítással kapcsolatban, kezdő és haladó szinten egyaránt

Technikai tudnivalók, regisztráció

A rendezvényen a részvétel ingyenes. Az eTwinning program egyik kiemelt célja, hogy támogassa a kistelepüléseken élő pedagógusok szakmai fejlődési lehetőségét, ezért vidéki résztvevőknek szállást (kétágyas elhelyezéssel) és vacsorát biztosítunk. A szállást előzetesen lefoglaljuk, amennyiben a regisztrációnál jelzi szállásigényét, ezért kérjük, segítse azzal a szervezők munkáját, hogy átgondoltan jelentkezik és mindent megtesz, hogy részt vegyen a rendezvényen.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken tehet meg.

Regisztráció határideje: 2023. október 30., éjfél

Jelentkezés előtt kérjük, figyelmesen olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

Amennyiben kérdése lenne a programmal vagy a regisztrációval kapcsolatban, írjon emailt az etwinning@oh.gov.hu email címre.

A rendezvényt követően, amennyiben a konferencia egészén részt vett (előadások és legalább egy workshop), a részvételt igazoló tanúsítványt állítunk ki, amelyet digitális formátumban juttatunk el a regisztráció során megadott email címre.