eTwinning 2023-as tavaszi kampány altémái: Wellbeing in schools

2023-ban az eTwinning program éves témája az „innováció” és az „oktatás” közötti összefüggéseket tárja fel. Az idei témához több alterület kapcsolódik, melyekre az év során kiemelt figyelmet fordítunk. Egy ilyen terület a mentális és érzelmi jóllét az iskolákban.
Az eTwinning 2023-as évi tavaszi kampányában ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódóan, az eTwinning Spring Campaign 2023 csoportban számos ajánlott tevékenység, cikk és inspiráló anyag között válogathatnak. A csoport ide kattintva érhető el, a „Csatlakozás” gombra kattintva, meglévő ESEP (eTwinning) regisztrációval.

Az alábbi anyagokat ajánljuk a tevékenységek közül:
Fab file/Mesés file
(általános és szakképző iskolák)

Ennek a tevékenységnek a célja, hogy támogassa a tanulók jólétét, arra ösztönözve őket, hogy gondolkodjanak el az eredményeikről, tehetségeikről, kapcsolataikról, étrendjükről, alvási szokásaikról és aktivitásaikról. A diákokat egy jólléti „Fab File” elkészítésére kérjük fel, amelyben olyan alkotásokat és képeket gyűjthetnek össze, amelyekre büszkék: okleveleket, amelyekkel megünnepelhetik az elért eredményeiket, kártyákat vagy üzeneteket az őket érdeklő emberektől.

Patters for wellbeing/A jóllét mintái
(középiskolák)

Ha vannak mintáink a jóllétre az segít abban, hogy a mindennapi életünkben elérjük, megvalósítsuk a saját jóllétünket. Ebben a tevékenységben több, egymástól eltérő kultúra mindennapi mintáit vizsgáljuk meg.

The wall of feelings/Az érzelmek fala
(minden korosztály)

Ennek a tevékenységnek a célja a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztése, az értékek kultúrájának felismerése, valamint a tanulók jóllétére való reflektálás.

Ez az egyszerű tevékenység nagyon hasznos eszköz lehet, amely megmutatja azt, hogy a tanulók hogyan érzik magukat az iskolában, és az elért eredményekből mélyebb elemzést/reflexiót végezhet az iskolai közösség egésze.

 

További tevékenységeket és forrásokat találnak a csoportban.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik Kiss Mónika eTwinning nagykövet cikke, aki azt fejti ki, hogy miért is jó eTwinningezni.