eTwinning a jövő tanáraiért – Pedagógusképző Intézmények Európai Díja - 2023
Az eTwinning program hatókörének kiterjesztése érdekében a pedagógus alapképzést nyújtó intézményekkel is együttműködést folytat, ezzel a pedagógus pályára készülő hallgatókat is bevonja az eTwinning tevékenységekbe. Folyamatosan nő azon gyakorlati példák száma, amelyek bizonyítják, hogy az eTwinning beillesztése a pedagógus alapképzésbe jelentős előnyökkel jár mind a hallgatók, mind a pedagógusképző intézmények számára.

Az “eTwinning a jövő tanárai számára” kezdeményezés összefogja és arra ösztönzi az európai országok alapfokú pedagógusképző (Initial Teacher Education-ITE)  intézményeit, hogy lehetőségeik szerint építsék be az eTwinninget a tanárképző tevékenységeikbe.

A cél az, hogy fenntartható módon, digitális készségekkel és nemzetközi tapasztalatokkal segítsék a pedagógusképző intézmények és a pedagógushallgatók, gyakorló tanárok fejlődését, lehetővé téve a teljes eTwinning élmény megtapasztalását és az innovatív pedagógiai módszertanok megosztását.

A kezdeményezésben jelenleg 145 pedagógusképző intézmény, több mint 250 tanárképző oktató és több mint 2400 pedagógus hallgató vesz részt.

Az eTwinning Initial Teacher Education Award - egy új szakmai elismerés, amely 2022-ben indult, azzal a céllal, hogy értékelje az eTwinning legaktívabb (ITE) intézményeit. A díj a tantervi integrációt, projekt megvalósítást és a kutatási eredményeket veszi figyelembe.

Jelentkezni 2023. május 31-ig lehet, angol nyelven. A regisztráció feltétele az eTwinning felületén (ESEP platform) történő intézményi regisztráció, melynek validálását az NSO végzi. Intézményenként egy fő regisztrálhat. A beérkezett pályázatok közül az NSO a legjobb pályaművet továbbküldi nemzetközi elbírálásra.

A jelentkezési lap linkje, valamint a díjjal és a pályázati eljárással kapcsolatos minden szükséges információ megtalálható ezen a címen.

Amennyiben az eseménnyel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban kérdésük lenne, keressenek bennünket az etwinning@oh.gov.hu email címen!