eTwinning Hetek 2023 – a kampány fő témái: Innováció és oktatás, jó iskolai közérzet
Az eTwinning program résztvevői 2023. szeptember 25. és október 20. között áttekinthetik, hogy mit jelent számukra az idei éves téma, az „innováció és oktatás”, és hogyan kapcsolódik a 2024-es év fő témájához, ami a „Well-being az iskolában” lesz.  

Az eTwinning Hetekhez kapcsolódó kampány a program éves témájával foglalkozó csoportban („Annual Group”) fog zajlani. Az interaktív játékfelületen a pedagógusok és a diákok inspiráló erejű segédanyagokhoz, feladatokhoz és webináriumokhoz fognak hozzáférni.

A 2023. szeptember 25. és október 20. között megrendezésre kerülő eTwinning Hetek során a program résztvevői számos tevékenységhez és webináriumhoz csatlakozhatnak az „innováció és oktatás” témájával kapcsolatban, de a pedagógusok és a diákok jó iskolai közérzete is a beszélgetések középpontjába kerül majd.

Az idei kampány során jelentős mértékben túllépünk az órai munka során alkalmazható innovatív gyakorlatok megbeszélésén, és mindenekelőtt a diákok, valamint a pedagógusok holisztikus fejlődésének kérdésével fogunk foglalkozni. Olyan, a saját jóllétünket fejlesztő módszerekről lesz szó, mint amilyen például a tudatos jelenlét, a szociális-érzelmi tanulás vagy az önmagunkról való gondoskodás.

Az eTwinning program résztvevői az éves témával – Innováció és oktatás - mesterséges intelligencia, kreativitás és jóllét az eTwinning programban – foglalkozó csoportban egy interaktív játék térképére fognak bukkanni, a játék keretében pedig olyan, kulcsfontosságú témákat kell majd átgondolniuk, mint a mesterséges intelligencia, az iskolai kreativitás vagy a személyes fejlődés. Arra is buzdítani fogjuk őket, hogy osszák meg egymással a felmerülő ötleteket, a bevált gyakorlatokat és a véleményüket. A programban részt vevők a térkép minden szintjén különböző feladatokat, cikkeket és inspiráló erejű segédanyagokat fognak találni, amelyek mind vagy az „innováció és oktatás”, vagy a „well-being az iskolában” témájához kapcsolódnak majd.

A kampány részeként különböző webináriumokat is fogunk tartani olyan résztémákra összpontosítva, mint amilyen például a személyes és társas fejlődés, a diákok integrációja, illetve a mesterséges intelligencia.Arra is meg fogjuk kérni az eTwinning program résztvevőit, hogy osszák meg a kampányhoz kötődő képeiket, videóikat, eredményeiket, illetve beszéljenek arról, hogy milyen tapasztalataik voltak pályájuk során az iskolai jóllét előmozdításával kapcsolatban. A résztvevők közös erővel azon fognak dolgozni, hogy a diákjaik és az iskoláik számára elhozzák egy fényesebb és reziliensebb jövő reményét.

Figyelje tehát Ön is közösségimédia-felületeinket, játsszon velünk, és tanuljunk együtt az innovációról és az iskolai jóllétről!

Forrás: school-education.ec.europa.eu