eTwinning Iskola cím - 2024-2025 pályázat

Újra pályázhatnak az iskolák az eTwinning Iskola címre!

Elkezdődött az eTwinning School Label pályázati időszaka

Februárban kezdődik az eTwinning Iskola Címre való jelentkezési időszak, tekintse át az útmutatót és ha iskolája megfelel a feltételeknek el is kezdheti a jelentkezés előkészítését, melyet az ESEP felületen adhat be, február 28-ig. A beadási határidő meghosszabbítva március 15-ig.

Az eTwinning Iskola cím az eTwinning programban aktívan résztvevő iskolák elismerése. A pedagógusok és diákjaik elismerésén túl, most az intézmények is kaphatnak minősítést!

Az eTwinning Iskola címmel az eTwinning az egész iskola részvételét, elkötelezettségét, elhivatottságát ismeri el és értékeli, ahol tanárokból és iskolavezetőkből álló csapatok dolgoznak együtt. Az iskolai szinten elvégzett munka, kooperáció és közösségépítés megbecsüléséért létrehozott eTwinning Iskola címmel iskolák százainak munkáját ismerik el.

Milyen előnyökkel jár az eTwining Iskola cím megszerzése?

Az eTwinning iskolákat európai szinten hivatalosan is elismerik, mint eTwinning példaképeket és ezzel belépnek a vezető iskolák hálózatába.  Minden eTwinning Iskola megkapja az eTwinning Iskola készletet, amely egy plakettet és egy zászlót is tartalmaz. Ezenkívül természetesen büszkén használhatják az eTwining Iskola címet, melyet megjeleníthetnek kiadványaikon, promóciós anyagaikban. Az eTwinning Iskolák speciális szakmai fejlesztési programokban vehetnek részt, saját eTwinning csoportjuk van, melybe beléphetnek, hogy megosszák egymással a bevált jógyakorlatokat, együttműködjenek és exkluzív online eseményeken vegyenek részt.

Az eTwinning Iskola címre évente egyszer lehet jelentkezni és a cím két évig érvényes, azt követően újra meg kell pályázni azt.

A jelentkezés feltételei:

  • az iskola több mint két éve regisztrált az eTwinning felületén (2022.01.01. vagy korábban)
  • legalább három olyan tanára van, akik 2022.01.01. óta vesznek részt eTwinning projektben, szakmai továbbképzésen vagy más eTwinning tevékenységekben
  • az iskola az elmúlt két évben (2021.11.01. óta) részt vett legalább egy nemzetközi eTwinning projektben, amely aztán elnyerte a nemzeti minősítést (NQL)

Ha egy iskola teljesíti ezeket a követelményeket, az iskolában az ESEP-en regisztrált eTwinning résztvevők e-mailben kapnak meghívót a jelentkezési űrlap kitöltésére és értesítést az ESEP-ről. A megfelelő iskolák tanárai belépést követően elérhetik a pályázati űrlapot az European School Education Platform (ESEP) oldalukon.

A jelentkezés kitöltése ugyanúgy történik, mint a korábbi években: a felhasználók folyamatosan dolgozhatnak a dokumentumban, elmentve a tervezetet és újraszerkeszthetik a bejegyzést egészen a lezárásig. 

Az eTwinning Iskola cím elnyeréséért pályázó intézményeknek egy központilag meghatározott kritériumrendszeren alapuló, két szakaszból álló ellenőrzési, majd jelentkezési folyamaton kell átesniük. A pályázó intézményekkel a Központi Szolgáltató Pont tartja a kapcsolatot. A pályázati kritériumokkal és a pályázat menetével kapcsolatban az alábbi linkeken talál részletes leírást:

Jelentkezzen, és legyen tagja az eTwinning Iskolák családjának. Ossza meg tudását más úttörő iskolákkal, és támogasson másokat abban, hogy eTwinning Iskolákká váljanak.