eTwinning-kurzus: Az iskolapadtól az egész életen át tartó sikerekig: A leglényegesebb kompetenciák ápolása - online követhető

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szakmai továbbképző és partnerkereső találkozót szervez: Advancing learning and innovation with future-proof skills címmel, angol nyelven, 2023. november 9. és 11. között.

A kisgyermekkori nevelés és az alapfokú oktatás témáival foglalkozó helyszíni eTwinning-kurzus célja a résztvevők tudásának elmélyítése olyan, egymástól jelentős mértékben különböző kompetenciák fejlesztésével kapcsolatban, mint a digitális kompetencia (DigComp), a vállalkozói készségek (EntreComp), az egész életen át tartó tanulás (LifeComp), illetve a fenntarthatóság (GreenComp).

A tanfolyam hangsúlyossá teszi, hogy az eTwinning programban való részvétel kiváló eszköz ezeknek a kompetenciáknak a megerősítésére. 

A résztvevő pedagógusok olyan gyakorlatias stratégiákkal és segédanyagokkal ismerkedhetnek meg a workshopon, amelyek segíteni fogják őket az oktatói gyakorlat fejlesztésében, az osztálytermi munkába való bevonódás, az együttműködések és a visszajelzések erősítésében, valamint a diákok holisztikus fejlődésének támogatásában.

Az első nap eseményeit az online streamen keresztül bárki követheti majd.

Amennyiben Ön a kisgyermekkori nevelésben vagy az alapfokú oktatásban dolgozó pedagógus, és szeretne részt venni egy tapasztalatcserén a terület szakérőivel, továbbá az eTwinning program keretében fejlesztené a legfontosabb kompetenciáit, kapcsolódjon be a kurzus első napján az élő közvetítésbe!

Bővebb információt az esemény webhelyén talál.


Forrás: school-education.ec.europa.eu