eTwinning Magyarország Verseny 2019 – felhívás
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont minden évben versenyt hirdet a programban résztvevő magyar pedagógusok számára. A verseny elsődleges célja, hogy megismerjük az óvodák és iskolák eTwinninges munkáját, valamint elismerésben részesítsük a pedagógusok és diákcsoportok eredményes együttműködését.
A versenyre jelentkezés feltétele, hogy projektje elnyerje a Nemzeti Minősítést (Quality Label). A minősítésre egy online űrlapon keresztül jelentkezhet az eTwinning Live felületén projektje alatt a „jelentkezés Minősített eTwinning projekt címre” kattintva.

Minősített eTwinning projekt címre jelentkezés feltételei:
1. A projekt közös tervei, céljai egyértelműek és bemutathatók.
2. A projekt az utolsó szakaszában jár vagy már lezárult.
3. Ön és diákjai számottevő mértékben járultak hozzá a projekttevékenységek végrehajtásához.
4. A partnerek közötti együttműködés egyértelműen bemutatható.
5. A projekt eredményeit bemutatták különböző felületeken, fórumokon, rendezvényeken stb.

Amennyiben az Önök eTwinninges projektje megfelel ezen feltételeknek, jelentkezzenek elsőként a minősítésre, majd a versenyre, hiszen a korábbi évek tapasztalata az, hogy mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak felejthetetlen élményt jelentett a versenyen és a gyereknapon való részvétel.

Dátumok
A Minősített eTwinning projekt címre jelentkezés határideje, amennyiben szeretnének részt venni az eTwinning Magyarország 2019 versenyen: szeptember 5., éjfél.

A versenyre a Minősített eTwinning projekt cím elnyerése után folyamatosan jelentkezhetnek erre a linkre kattintva, szeptember 10. 24:00 óráig.
A csapatok nagyszámú jelentkezése esetén online válogatót tartunk. Amennyiben online fordulóra is sor kerül, a versenyen résztvevő csapatok listáját szeptember 17-én hozzuk nyilvánosságra.

A verseny 2019. október 17-én, az eTwinning Gyereknap október 18-án lesz Budapesten.

Kik vehetnek részt a versenyen?
Minden projekt, amelyet 2019-ben kapott Nemzeti Minősített eTwinning projekt címet (Quality Label), jelentkezhet a versenyre. Egy intézményből korlátlan számú projekt nevezhető, amennyiben a verseny feltételeinek megfelelnek. A versenynapon minden induló projekt esetében csapatonként maximum 10 fő vehet részt.

Kategóriák
A hazai verseny a következő kategóriákban zajlik:
1. Óvoda és általános iskola alsó tagozat
2. Általános iskola felső tagozat
3. Középiskola
4.* Erasmus + stratégiai partnerségek keretében nyertes és megvalósult projektek

A regisztráció során meg kell jelölni, hogy az iskola melyik kategóriában kíván nevezni. A jelentkezők számától és összetételétől függően a magyar NSS dönthet a kategóriák összevonása mellett.

*4. kategória: Amennyiben a nevezni kívánt projekt elnyert Erasmus + Stratégiai partnerségek (KA2) vagy Iskolai, Óvodai partnerségek támogatást, kérjük ebbe a kategóriába nevezzék be projektjüket. Olyan projektekkel pályázhatnak, amelyeket eTwinning keretek között is megvalósítottak, akár a pályázat lezárása után vagy azzal egy időben. Korosztálytól függetlenül jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.

A verseny menete
Amennyiben 10-nél több csapat jelentkezik a versenyre, előválogatót tartunk. Az előválogatóhoz a projektekhez kapcsolódó testvértér oldalakat nézzük át, az oda feltöltött illetve a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címre jelentkezéskor megadott projekt produktumok, elért eredmények és publikussá tett anyagok alapján pontozással dönt a zsűri arról, hogy mely csapatok vesznek részt versenynapon.

A versenyen minden csapatnak 20 perc áll rendelkezésre projektje bemutatására. A bemutató a csapatok által kiválasztott formában történhet. A felkészülésben a projektvezető pedagógus is részt vehet, de lehetőség szerint a diákok mutatják be a projektet. Későbbiekben segítséget nyújtunk a csapatoknak az eredményes felkészüléshez és a prezentáció elkészítéséhez.

Értékelés
A versenyt szakértők és/vagy NSS tagok zsűrizik, akik a helyszínen pontozzák a csapatokat és szükség esetén további kérdéseket tesznek fel a diákoknak. A zsűritagok egyénileg pontoznak, a pontszámok végül összeadódnak. Az értékelés a Központi Szolgáltató Pont által kidolgozott szempontrendszer alapján történik, amely a nyár folyamán lesz elérhető.

Nyeremények
Helyezéstől függetlenül minden résztvevő eTwinning ajándékcsomagot, a helyezettek pedig IKT eszközökre fordítható utalványokat kapnak, illetve minden résztvevőnek lehetőséget biztosítunk az eTwinning gyereknapon való részvételre.

Utazás
A versenyre érkező vidéki csapatok számára transzfer buszt biztosítunk a lakóhely/iskola és a verseny helyszíne között. Azok a csapatok, akik ezt a lehetőséget szeretnék igénybe venni, az online jelentkezésnél tudják majd jelezni felénk.

Szállás, ellátás
A verseny és a gyereknap idejére a csapatoknak ellátást biztosítunk. Azoknak a vidéki csapatok, akik maradnak a gyereknapon, szállást biztosítunk.

Gyereknap
A gyereknapon a versenyen szereplő minden csapat teljes létszámmal részt vehet. Ezen a napon szeretnénk megjutalmazni a diákokat eTwinninges munkájukért és olyan programot szervezünk számukra, amely kicsinek és nagyoknak egyaránt izgalmas. Korábbi helyszíneink között szerepel a Fővárosi Állatkert, Elevenpark játszóház, Csodák Palotája. A gyereknapon külön programokat szervezünk az eTwinningező diákoknak, teljes ellátásban részesülnek és a vidéki csapatok a gyereknapi helyszínről indulnak haza transzferrel. Az idei helyszínnel kapcsolatban a versennyel egyidőben tájékoztatjuk a csapatokat.

Amennyiben kérdésük lenne, kérjük, hogy írjanak az etwinning@oh.gov.hu címre.