eTwinning Magyarország Verseny 2020 - Beszámoló
Az eTwinning Program hazai történetének legfontosabb és egyben legsikeresebb programja a minden évben megrendezésre kerülő eTwinning Magyarország Verseny. Idén, rendhagyó módon, online rendeztük meg az eseményt. A helyezettek listáját cikkünkben olvashatja.
Tovább a cikkre

A 2020-as év egyik nagy kihívása a személyes részvételt igénylő rendezvények online térben történő megtartása. Ez az eTwinning Program által szervezett eTwinning versennyel sem volt másképp.

A Nemzeti Minősített Projekt címet elnyert projektek készítői már a versenyfelhívás alapján készülhettek arra, hogy szükség esetén online lesz megtartva a verseny. Végül, a járványhelyzet alakulása miatt úgy döntöttünk, hogy a résztvevők biztonságát szem előtt tartva, online térbe költöztetjük az év egyik legfontosabb eseményét. A felkészülés során, a résztvevő csapatok eldönthették, hogy élőben, vagy előre rögzített felvételen tartják majd meg a projektbemutatót.

A versenyre 2020. október 15-én került sor, 10 csapat, összesen 105 diák és 16 felkészítőtanár online jelenlétével kezdődött el a megmérettetés. Az Oktatási Hivatal részéről Merklné Kálvin Mária, a Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője, valamint Nagy Szilvia a Köznevelési Projektek Szakmai Koordinációs Osztályának osztályvezetője és az eTwinning Program szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket. A zsűrizésre Rózsa Gábort, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Digitális Tartalomfejlesztési Osztályának osztályvezetőjét, Egri Józsefnét, a Debreceni Pedagógia Oktatási Központ munkatársát és az Észak-Alföldi régió eTwinning Nagykövetét kértük fel. Továbbá Szabó Zsófia és Pollini Petra, az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont koordinátorai is a zsűri tagjai voltak.

A megnyitót követően a csapatokon volt a sor, hogy egy teljesen szokatlan módon, mégis minden akadályt leküzdve mutassák be a produkciókat. A bemutatókat kreatívan és sokszínűen készítették elő és valósították meg a diákok és felkészítőtanáraik, akiknek az online térben való helytállása példaértékű volt.

A hosszú és fárasztó verseny után a zsűri meghozta döntését, majd ismertette az eredményeket.

Általános iskola kategória

I. Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium - Coding to save the Planet
II. Bulgárföldi Általános Iskola - The Book of the Four Seasons
III. Orczy István Általános Iskola - EU Reading: The European Community of Readers
IV. Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola - Once upon time , tales revisited ...
V. Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája - "Our World is One, Waste Is Zero" - Part one
VI. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola - Citius, Altius, Fortius

Középiskola kategória

I. SSZC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola - Zukunft - voll im Blick?
I. Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma - Our culture is our gif(t)
II. Közgazdasági Politechnikum - Kiss The Frog
III. Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola - Herit-app

Ezúton is gratulálunk a csapatoknak!