eTwinning Nagykövethálózat Magyarországon
Az eTwinning Program sikerességéhez elengedhetetlen az egész Európára kiterjedően működő Nagykövethálózat. Az eTwinning Nagykövetek maguk is gyakorló pedagógusok, lelkes projektmegvalósítók, és a nemzeti szolgáltató pontok egyik legfontosabb szakmai segítői. A szolgáltató pontok közvetlen vagy közvetett munkatársaiként online, vagy akár személyesen is tájékoztatást nyújtanak az eTwinningről.

A magyarországi eTwinning Nagykövetek az Oktatási Hivatal munkatársaiként szakmai és gyakorlati támogatást és segítséget nyújtanak az érdeklődőknek akár egyéni, akár tantestületi felkérésre, személyesen vagy online tájékoztatóik, képzéseik során. Nagyköveteink nagy tapasztalattal rendelkeznek az eTwinning projektek megvalósításában, és a hozzájuk kapcsolódó pedagógiai és technikai kérdésekben: a központi és hazai portálok működésével kapcsolatban technikai segítséget nyújtanak, valamint az általuk bemutatott digitális eszközöket is kiválóan ismerik. A magyarországi eTwinning Nagykövetek hálózatának tagjai régiónként önállóan, de egymással együttműködve dolgoznak, így hozzájárulnak az európai eTwinning-közösség folyamatos fejlődéséhez és növekedéséhez.
Munkájukkal támogatják az információáramlást az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja és a köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok között, együttműködnek a köznevelésben érintett egyéb szervezetekkel, szakemberekkel, és a Pedagógiai Oktatási Központokkal is. A Magyarországi Szolgáltató Pont által szervezett eTwinning továbbképzések sikereihez is hozzájárulnak munkájukkal. Gyakorlott előadók, akik webináriumok, workshopok és előadások alkalmával ismertetik a programot, szakmai tanácsokat adnak, valamint a projektmunkában felhasználható digitális eszközöket mutatnak be a résztvevőknek, akár saját jó gyakorlataikon keresztül.

A magyarországi nagykövetekről és elérhetőségeikről ide kattintva tudhat meg többet.
Az európai nagykövethálózatról készült központi információslapot erre a linkre kattintva tudja letölteni.