eTwinning Nap 2018
A Központi Szolgáltató Pont idén is tavaszi kampányt szerevezett, melynek során egy kalandjátékban ismerhették meg az eTwinningező pedagógusok és diákjaik az európai kulturális örökség néhány érdekességét. Ugyan a kalandjáték véget ér, az élmény és tapasztalatgyűjtés az eTwinning Nappal folytatódik, május 9-én.
Május 9. az eTwinning tavaszi kampányának a végét, egyben az eTwinning Nap megrendezését is jelenti. A kalandjáték teljesítése után a Központi Szolgáltató Pont minden eTwinningezőt meghív, hogy csatlakozzon és ünnepeljük együtt az eTwinning Nap idei témáját, a Kulturális Örökséget. Az eTwinning Nap alkalmából minden eTwinnigezőt arra buzdítunk, hogy diákjaikkal együtt alkossanak és fedezzék fel Európa kulturális örökségeit.

Hogyan vehet részt az eTwinning Napon? Válassza ki kedvenc európai, nemzeti vagy helyi művészeti alkotását online, és készítse el újra diákjaival együtt! Fessenek, rajzoljanak, gondolják újra a festményeket, fotókat, költsék vagy írják át a választott irodalmi darabot, vagy használjanak más művészeti technikákat és alkossanak maradandót a kulturális örökség már meglévő elemeiből!

Javasoljuk, látogassanak el az Europeana honlapjára, ahol festmények, fotók és irodalmi művek gyűjteménye várja a látogatókat, letölthető formátumban. Az Europeana a közös kulturális örökség digitális felülete, több mint 50 millió digitalizált tartalmat fog egybe, valamint, az eTwinning programmal együttműködve hirdeti a kulturális örökség fontosságát és értékét.

A kész műveket fotózzák le, készítsenek videót, jelöljék az eredeti mű forrását, és osszák meg a többi eTwinningezővel, a #eTwinningDay hashtag-et használva!

Jó szórakozást és kreatívkodást kívánunk!