eTwinning Nap 2023: Oktatás és innováció a tanteremben
Május 9-én, az eTwinning Napon az eTwinning közösség tagjai lenyűgöző ötleteiket és eredményeiket ünnepelték meg. Idén e különleges alkalomból a program résztvevői az oktatás és innováció éves témájához kapcsolódó közösségi tevékenységekben vettek részt. Az eTwinning Nap alkalmából megrendezett változatos ünnepi közösségi tevékenységeknek az éves témának dedikált csoport felülete adott virtuális otthont.

 

A közös webináriumot megelőző hét során az eTwinning közösség tagjai a program közösségi felületein megrendezett visszaszámláláshoz csatlakozva ismerkedtek meg az ünnepi tevékenységekkel. E hét minden napján egy-egy olyan játékosított közösségi tevékenység került megrendezésre, amelyek arra ösztönözték az eTwinning program résztvevőit, hogy új eszközöket alkalmazzanak mindennapi tanári munkájukban. Magán a webináriumon eTwinning nagykövetek elemezték e tevékenységeket, és tájékoztatást nyújtottak hallgatóságuknak arról, hogy hogyan csatlakozhatnak azokhoz.

Május 9-én több mint 200 fő vett részt az online rendezvényen. A webináriumot Angelikí Kujiurúki görögországi eTwinning nagykövet nyitotta meg egy Kahoot játékkal, amelynek keretében a résztvevők tíz alapvető kérdésre válaszoltak az éves témával kapcsolatban.

 

 

 

A „Map of eTwinning” címmel megrendezett második tevékenységet egy másik görögországi nagykövet, Szofía Kuzúli vezette. Áprilisban, a visszaszámlálás részeként e tevékenység résztvevői egy Padlet felületre tűztek fel az éppen folyamatban levő projektjeikhez kapcsolódó képeket és videókat.


                                                                                                        0

Mario Guedes portugáliai eTwinning nagykövet az eTwinning Naprendszerről beszélt. Az általa vezetett áprilisi közösségi tevékenység során az eTwinning program résztvevői országok szerinti csoportokat alkotva az eTwinning Naprendszer egy-egy bolygója képviseletében szintén egy Padlet felületre töltötték fel gondolataikat arról, hogy milyen „emberek” élnének bolygóikon. Az Innováció bolygó képviselői például arra jutottak, hogy bolygójuk lakói kíváncsiak, kreatívak és bátrak lennének.

                                                                                                       0

Azok számára, akik nem tudtak részt venni az eseményen elérhető a webinárium felvétele: eTwinning Day Celebration 2023: Innovation and Education - YouTube  

Forrás >>