eTwinning szakmai továbbképzési lehetőségek külföldön
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont számtalan szakmai továbbképzési lehetőségről gondoskodik a program iránt érdeklődő, illetve a programban résztvevő pedagógusok számára. A lehetőségek tárháza 2020-ban is nyitva áll a projektalapú, digitális kompetenciafejlesztés és az egész Európán átívelő eTwinning Program felé nyitott, köznevelési intézményekben dolgozó, aktív pedagógusoknak! Cikkünkben a 2020-ban tervezett lehetőségekkel kapcsolatban osztunk meg néhány információt.
Tovább olvasom
Az eTwinning határtalan szakmai fejlődést biztosít a programban részt vevő pedagógusok számára. A különböző országok Szolgáltató Pontjai, valamint a Központi Szolgáltató Pont által megszervezett külföldi rendezvények biztosítják mindazt a fejlődéshez szükséges szakmai tartalmat, amely elengedhetetlen a 21-ik századi kompetenciák fejlesztéséhez. 

Ilyen szakmai találkozókra az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont is delegál pedagógusokat. A résztvevő kiutazókat pályázat során választja ki a Szolgáltató Pont. A pályázathoz szükséges információkat és a leggyakrabban megrendezett találkozók rövid ismertetőit az eTwinning pályázati kisokosban, erre a linkre kattintva olvashatja bővebben. 

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a hazai és külföldi továbbképzési lehetőségeket, melyekre a pályázati kiírást követően tud jelentkezni*, az eTwinning pályázati kisokos alapján elkészített pályázati anyagával

    Dátum Helyszín Találkozó, téma
április 22-24. Budapest PDW - szakképzés és eTwinning
május 18-20. Dánia Szeminárium - zene az eTwinningben - zene, művészet és dráma
július 2-5. Lengyelország, Varsó Szeminárium - vállalkozási ismeretek
augusztus Lettország Szeminárium - történetmesélés - angol nyelv és irodalom
szeptember 24-26. Görögország, Athén Szeminárium - médiatudatosság
október 21-24. Ciprus, Paphos Éves konferencia - klímaváltozás 
november  Spanyolország Szeminárium - spanyol nyelven
november 12-14. Németország, Siegburg Szeminárium - német nyelven - óvoda- és alsós pedagógusok

*Kérjük, csak a pályázati kiírást követően jelentkezzen, a meghirdetés előtti jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni!