eTwinning szeminárium: „Az eTwinning program megvalósítása az Erasmus+ projektekben" némettanárok és németajkú tanárok számára

Az eTwinning Belga és Flamand Szolgáltató Pontja szakmai szemináriumot szervez: Az eTwinning megvalósítása Erasmus+ projektekben címmel a köznevelési intézményekben tanító némettanárok és németajkú tanárok számára. 

A konferencia Leuvenben, 2023. március 2-4. között kerül megrendezésre. A szemináriumon szívesen látják a kezdő eTwinningező pedagógusokat is. A konferencia nyelve német/angol.

A találkozóra elsősorban némettanárokat, illetve németajkú oktatókat várnak, akiknek német és/vagy angol nyelvtudása lehetővé teszi a találkozón való aktív részvételt és akik érdeklődnek az Erasmus+ és az eTwinning iránt, szívesen osztanak meg saját jó gyakorlatokat és nyitottak az újdonságokra is. A szeminárium során bemutatásra kerülnek az Erasmus+ prioritásai is (társadalmi befogadás, fenntarthatóság, digitalizáció és demokratikus részvétel), illetve ezek eTwinning projektbe való beépítése.
 
A rendezvény során lehetőség nyílik a hálózatépítésre, az eTwinning program Erasmus+ projektekben való megvalósításával kapcsolatos bevált gyakorlatok megismerésére, valamint projektindításra, amelyen a résztvevők a találkozót követően már el is elkezdhetnek dolgozni a tanítványaikkal.

Az utazást az eTwinning Magyaroszági Szolgáltató Pontja (Oktatási Hivatal) szervezi és a részvétel költségeit (szállás, ellátás, kiutazás) teljes egészében állja. A nyertes pályázókkal az Oktatási Hivatal megállapodást köt.

A találkozóra olyan magyar köznevelési intézményben tanító pedagógusok jelentkezését várjuk, akik az elmúlt 3 évben az eTwinning program szervezésében nem vettek részt külföldi találkozón. Egy köznevelési intézményből egy pedagógus részvételét tudjuk biztosítani a programon. A nemzetközi találkozón Magyarországról 3 pedagógus vehet részt.

Jelentkezni angol nyelvű szakmai önéletrajzzal és egy rövid angol nyelvű projektötlettel e-mailben lehet az etwinning@oh.gov.hu címen 2023.01.26-ig!

A találkozó programját, időbeosztását ide kattintva olvashatja. Kisebb változtatások még mindig lehetségesek a programban.

A jelentkezéshez és a projektötlet elkészítéséhez az eTwinning pályázati kisokos nyújt segítséget.