eTwinning szeminárium Pozsonyban: A tanulás és az innováció előmozdítása a jövő - biztos készségekkel címmel
Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szakmai továbbképző és partnerkereső találkozót szervez: Advancing learning and innovation with future-proof skills” (A tanulás és az innováció előmozdítása a jövő - biztos készségekkel) címmel, melynek helyszíne: Pozsony, Szlovákia. A szemináriumra szeretettel várják a középiskolai, illetve szakképző tanárokat: a programot haladó eTwinningezőknek szervezik. A rendezvényre 2023. szeptember 28-30-a között kerül sor. A rendezvény nyelve angol.  A workshop előadásokból, műhelymunkákból és interaktív tevékenységekből áll, hogy bevonja a résztvevőket és elősegítse a csoporton belüli tanulást.

Az előzetes szakmai fejlesztő workshop célja, hogy a középfokú oktatásban és a szakképzésben (IVET) dolgozó tanárokat innovatív tanítási módszerekkel, pedagógiai megközelítésekkel és technológiai eszközökkel lássa el, hogy javítsa tanításuk minőségét és megfeleljen a munkaerőpiac változó igényeinek. A workshop rámutat az alsó- és középfokú oktatás és szakképzés (IVET) lehetőségeire az oktatás és innováció kapcsán, a transzverzális készségek, a vállalkozói szemlélet és a befogadás népszerűsítésének szükségességére, valamint arra, hogy az eTwinning hogyan támogathatja ezt.

Az online műhely céljai az alábbiak:

  • megérteni az innováció fontosságát az alsó és a középfokú oktatásban és a szakképzésben (IVET), valamint annak potenciális hatását a tanulókra és a munkaerőpiacra,
  • megismerni az alsó- és középfokú oktatás és a szakképzés (IVET) minőségét javító új tanítási módszereket, pedagógiai megközelítéseket és technológiai eszközöket,
  • gyakorlati készségeket és ismereteket szerezni és megvizsgálni az alsó- és középfokú oktatás, valamint a szakképzés és tanulás innovációjának lehetőségeit,
  • tapasztalatokat és ötleteket cserélni más tanárokkal és a terület szakértőivel.

Kérjük, hogy csak érvényes eTwinning/ESEP regisztrációval jelentkezzenek az eseményre!

A tervezett program innen tölthető le.   

Az utazást az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja (Oktatási Hivatal) szervezi és a részvétel költségeit (szállás, ellátás, kiutazás) teljes egészében állja. 
A találkozóra olyan magyar köznevelési intézményben tanító, aktív kollégák jelentkezését várjuk, akik az elmúlt 3 évben nem vettek részt hasonló külföldi találkozón. Egy köznevelési intézményből egy pedagógus részvételét tudjuk biztosítani a programon. 

A nyertes pályázókkal az Oktatási Hivatal megállapodást köt.

Jelentkezni angol nyelvű szakmai, Europass önéletrajzzal és egy rövid angol nyelvű projektötlettel e-mailben lehet az etwinning-kozpont@oh.gov.hu címen. Kérjük, a dokumentumok elküldését követően töltse ki az alábbi Forms dokumentum-ot 2023. július 21-én éjfélig.


A jelentkezéshez és a projektötlet elkészítéséhez kérjük, tekintse át az eTwinning pályázati kisokosát.