eTwinning szemináriumon jártam Bécsben
Sápi Izabella a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola angol-magyar szakos tanárnőjének a beszámolóját fogadják szeretettel.
2022. június elején egy Bécsben megrendezett eTwinning szemináriumon vettem részt, ahol 11 Duna Régiós ország képviseltette magát. (Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Románia, Moldova, Horvátország, Szerbia, Németország, Cseh Köztársaság). A konferencia helyszíne a lenyűgöző Europahaus Hotel volt.
 
A barátságos fogadtatás után tartalmas motivációs előadásokat hallgattunk meg az oktatásban dolgozó tanárok felelősségéről, a demokrácia és a fenntartható fejlődés fontosságáról.
 
Ezt követően a csapatépítő játékok során sok érdekességet tudtam meg a többi résztvevőről. A délután során hasznos ismeretekkel bővítettük tudásunkat a projektek lebonyolításához szükséges digitális felületekről, valamint Markus Kraushofer, a bécsi Bernoulligymnasium tanára osztotta meg velünk tapasztalatait az eTwinning és Erasmus+ programokkal kapcsolatban.
 
Ez előadás után egy-egy témaköré szerveződve csoportokat alkottunk és azt a feladatot kaptuk, hogy egy nemzetközi együttműködésen alapuló eTwinning projektet vázoljunk fel.

A szeminárium során az osztrák szervezők egy buszos idegenvezetéssel is kedveskedtek nekünk, melynek során felfedeztük Bécs lenyűgöző városközpontját. Az este kulturális-közösségi programmal zárult, aminek keretében ízletes, többfogásos vacsorával egybekötött, háromórás dunai hajózáson vettünk részt. Az este folyamán gyönyörködtünk a lemenő nap sugaraiban, sőt a hajó élőzenekara vidám osztrák dallamokkal szórakoztatta a vacsorázó vendégeket, akiknek többsége táncra is perdült.
 
Nagyon hasznosnak és tartalmasnak találtam ezt a szemináriumot, hiszen kiváló lehetőséget biztosított a nemzetközi kapcsolatok építésére, valamint angol és német nyelvtudásom fejlesztésére is. Azóta is tartjuk a kapcsolatot azokkal a pedagógusokkal, akikkel a konferencián egy csapatban dolgoztam. Szeptembertől pedig el is kezdjük majd az eTwinning projektünk megvalósítását.
 
Ezúton szeretném megköszönni az Oktatási Hivatal eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontjának támogatását, hiszen a kiküldetés során minden létező módon segítették a szakmai tevékenységemet.