eTwinning webinárium, online workshop – A European School Education Platform (ESEP) használata
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2023-ban is változatos témájú webináriumok keretében nyújt szakmai továbbképzési lehetőségeket a digitális kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő pedagógusoknak.

Vegyen részt Ön is webináriumonkon és ismerkedjen meg az eTwinningben rejlő lehetőségekkel!

A 2022 júniusában elindított European School Education Platform, ESEP (Európai Iskolai Oktatási Platform) az iskolai oktatás minden szintjén érintett felek találkozóhelye, legyenek bár iskolai munkatársak, kutatók, politikai döntéshozók vagy más szakemberek. 2022 óta a portál emellett természetesen az eTwinningnek, az európai iskolák közösségének is otthont ad.

Az eTwinning egyszerre egy módszertan, egy pedagógiai megközelítés, egy szakmai közösség és egy online felület, amely elősegíti az innovációt, a kommunikációt és az együttműködést. Az eTwinningező pedagógusok tevékenységük egy részét az ESEP felületén végzik, melynek az indulása nem volt problémamentes. Az átállás nehézségeit remélhetően hamarosan meghaladva az ESEP folyamatosan fejlődik, alakul.

Az ESEP többnyelvű online felülete minden felhasználó számára ingyenesen használható. A portálon a felhasználók naprakészen tájékozódhatnak a hetente publikált új tartalmakból, forrásokat, oktatási segédanyagokat kereshetnek, fejleszthetik szaktudásukat az EU Academy-vel - online és személyes jelenlétet igénylő szakmai fejlődési tevékenységek ‒ például online kurzusok, webináriumok ‒ keretében, illetve oktatási segédanyagok felhasználásával.

Webináriumunkon bemutatjuk az ESEP-et: az eTwinning felületét, a regisztráció folyamatát, a partnerkeresési lehetőségeket és a TestvérTér működését.

Hogyan regisztráljunk a felületen? Hol találunk partnereket?  Hogyan indítunk projektet? Hogyan épül fel a testvértér? Praktikus tanácsok lelkes eTwinningezőknek.

A részvétel regisztrációhoz kötött! A webinárium linkjét előzetesen emailben fogjuk elküldeni a regisztráció során megadott email címre.

A webináriumon max. 250 fő tud részt venni. A részvételről digitális részvételi igazolást állítunk ki és küldünk a résztvevőknek, ehhez a webinárium során, online jelenléti ív kitöltését kérjük majd. 

 

Időpont: 2023.03.21. 18 óra

A regisztrációhoz kattintson ide >>

 

Online felület: Microsoft Teams

Előadó: Skultéty Zoltánné