eTwinninggel az otthonoktatásért – Senki sincs egyedül!
Az eTwinning Program 15 éve támogatja a digitális oktatást és virtuális együttműködéseket. A módszertani segítség, szakmai fejlődési lehetőségek és az együttműködések megvalósításához elengedhetetlen platformok biztosítása mellett, az eTwinning Szolgáltató Pontjai minden helyzetben elkötelezett támogatói és segítői a pedagógusoknak, diákoknak és szülőknek. A COVID-19 világjárvány okozta radikális változások megkövetelik az együttműködést és az egymás segítését. Ezért az eTwinning munkatársai mindent megtesznek mind európai, mind hazai szinten.
Tovább olvasom

Európai szintű kezdeményezések a Központi Szolgáltató Pont támogatásával

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont által működtetett eTwinning Portál eddig is számtalan naprakész információval segítette a projektalapú, digitális oktatás iránt érdeklődő pedagógusokat. A jelen helyzetre való tekintettel azonban több új, ideiglenesen érvényben lévő opcióval támogatja az oktatásban résztvevőket.

  • április 3-tól minden, az eTwinning Portálon érvényes regisztrációval rendelkező pedagógusnak lehetősége nyílik ideiglenesen a saját intézményében dolgozó kollégájával projektet indítani – ugyanakkor több projektpartnert nem tudnak felvenni. Ez az ideiglenes megoldás lehetővé teszi a közös online munkát az egy intézményben tanító pedagógusoknak és diákjaiknak a TestvérTér felületen. A TestvérTéren zajló közös munkával kapcsolatos webináriumunkat erre a linkre kattintva nézheti meg. Ha bármilyen kérdése lenne a TestvérTér használatával kapcsolatban, ajánljuk az eTwinning Portál önképzési anyagát.
  • Az eTwinning Portálon bármikor csatlakozhat online eseményekhez, melyek, főként angol nyelven, folyamatos segítséget és tapasztalatcserét biztosítanak a résztvevőknek, többek között a különböző európai országokban tanító pedagógusok, szakemberek, és eTwinning Nagykövetek előadásában. Az összes meghirdetett online esemény között erre a linkre kattintva tud böngészni, belépés után.
  • Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont lehetőséget ad minden pedagógusnak arra, hogy megossza távoktatással kapcsolatos tapasztalatait. Ehhez az ezen a linken letölthető sablont biztosítják az érdeklődő pedagógusoknak. Amennyiben Ön is meg szeretné osztani az otthontanítással kapcsolatos tapasztalatait, tanácsait, kérjük, az angol nyelven kitöltött sablont az etwinning@oh.gov.hu email címre küldje el, eTwinning távoktatás beszámoló tárgyú emailben. Segítsük egymást!

 

Hazai támogatás az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Ponttól

Az eTwinning Program hazai kezdeményezésekkel is hozzájárul a jelen helyzetből adódó problémák kezeléséhez. Az alábbi módokon segítjük az érdeklődőket.

  • Webináriumok, Teachmeet-ek alkalmával Nagyköveteink osztják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a távoktatás és otthontanulás területén. Előadásaik során számos olyan alkalmazást mutatnak meg, melyekkel Ön is megkönnyítheti a digitális oktatás folyamatát. Feladatkiosztás, értékelés, feladatkészítés és a digitális, közös jelenlét támogatásához ajánlunk tanácsokat és felületeket.
  • Honlapunkon linkgyűjteményekkel, útmutatókkal segítjük a digitális átállást.
  • Facebook oldalunkon folyamatos megosztásokkal támogatjuk az oktatási területen dolgozókat, a diákokat és a szülőket is.
  • YouTube csatornánkon bármikor visszanézhetők az eddig lezajlott, és a jövőben megrendezésre kerülő online eseményeink, webináriumaink.
  • eTwinning Nagyköveteink ugyan szintén a digitális átállás folyamatában vannak, mégis javasoljuk, bátran keresse őket fel, kérdés esetén. Technikai kérdésekben, illetve a megjelent tartalommal kapcsolatban, keressen minket az etwinning@oh.gov.hu email címen, vagy Facebookon!

Hívjuk bárhogyan, a távoktatás mindenképpen kihívások elé állítja az oktatást végző, a tanuló, illetve a tanulót segítő feleket. Mi mindvégig azért leszünk Önökkel, hogy ezt a terhet megkönnyítsük, és támogatni tudjunk mindenkit ebben a példátlan helyzetben. Keressen minket bátran, vegyen részt az eseményeiken, kövesse figyelemmel megjelenéseinket, hogy együtt ki tudjuk hozni a legtöbbet ebből az időszakból.

Ne felejtse; Ön sincs egyedül!