Európai Minősített eTwinning Projekt cím
 
Az Európai Minősített eTwinning Projekt címmel (EQL) az eTwinning projektben részt vevő összes tanár és diák munkáját értékelik. Az európai minősítést elnyert projektek a legmagasabb helyezést érték el a nemzeti minősítésen (NQL). Ezek a projektek a sikeres európai együttműködés példáit mutatják be. Ez a cím azt jelzi, hogy az ilyen formában elismerést nyert projekt megfelel az európai szintű minőségi elvárásoknak is. Az európai minősítésre nem kell jelentkezni!
 
 
 
A címet a Központi Támogatási Szolgálat (CSS) ítéli oda a projektben részt vevő tanároknak, az alábbiak szerint:
  • A tanárt legalább egy nemzeti támogató szervezet javasolta az Európai Minősített eTwinning Projekt cím megszerzésére, szűrési folyamat után. Minden Nemzeti Támogató Szervezet a nemzeti minősítésen legmagasabb pontszámot elért projekteket javasolja európai minősítésre.
  • A projektben legalább két olyan partner vesz részt, akik megkapták a nemzeti minősítést (NQL).

Az Európai Minősített eTwinning Projekt címet (EQL) évente csak egyszer ítélik oda, a minősítettek listája az ESEP-en elérhető.

Figyelem! Az európai minősítésen csak az európai projektek vesznek részt (az alapítók különböző országból vesznek részt), a  nemzeti projektek (két alapítóval rendelkeznek, de azonos országból), amelyek egy későbbi szakaszban másik európai országból származó partnereket vesznek fel, nem kerülnek  európai minősítésre.

Az Európai Minősített eTwinning Projekt cím elnyerése feljogosítja a minősített projektet arra, hogy részt vegyen az Európai eTwinning Díjak versenyben.

Az Európai Minősített eTwinning Projekt címről erre a linkre kattintva olvashat további részleteket.

 

Forrás: school-education.ec.europa.eu