Fontos információ a TestvérTérről!
A régi platformon található TestvérTér (TwinSpace) áttelepítésekkel kapcsolatban fontos hír jelent meg az ESEP-en, melyre ezúton hívjuk fel a figyelmüket!

Ha van projektje és TestvérTer-e a régi platformon és azt szeretné áttelepíteni az új platformra, akkor 2023. szeptember 30-ig ki kell töltenie az alábbi kérdőívet:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/TwinSpace-migration

Ha eTwinning projektjét 2018. július 1. után hozták létre, a kérdőív kitöltésével kérheti a kapcsolódó TestvérTér-tartalom migrálását.

A következőket kell jeleznie:

- A projekt címe
- A TestvérTér URL-je
- A migráció oka

TestvérTerenként csak egy kérelemre van szükség.

Fontos megjegyezni, hogy csak az áttelepített TestvérTerekkel rendelkező projektek pályázhatnak az eTwinning Prizes 2024-re (a díjra pályázni szándékozó projektek elsőbbséget élveznek az áttelepítésnél).

Ha 2023. szeptember 30-ig nem adja le áttelepítési kérelmét, akkor a régi TestvérTereket nem költöztetik át. A régi eTwinning platform összes TestvérTeréhez való hozzáférés még néhány hónapig lesz elérhető: így a partnerek egyénileg is konzultálhatnak és letölthetik anyagaikat.

Következő lépések
2023 október és november között a kért TestvérTerek migrációja megtörténik.
Az átállást követően a 2024-es eTwinning Díjak jelentkezési lapja november második felében válik elérhetővé, biztosítva a zökkenőmentes átmenetet a pályázni vágyó eTwinning projektek számára.

Miért nem költöztetik át az összes TestvérTeret?
A 2018. július 1. után létrehozott projektekhez kapcsolódó összes TestvérTér áttelepítése része volt az eTwinning korábbi platformról az Európai Iskolai Oktatási Platformra (ESEP) való átállási tervnek. Ez összesen 65 500 TestvérTeret érintene.

Azonban ezek közül a TestvérTerek közül sok olyan elavult információkat tartalmaz, amelyek az új platformon már nem szolgálnának semmilyen célt, és szükségtelenül megnehezítenék az adatmigrációs folyamatot, amely meglehetősen nagy kihívásnak bizonyult.

Ezért a migrációs folyamat optimalizálása és az aktív projektekre gyakorolt lehetséges hatások minimalizálása érdekében az a döntés született, hogy a migrációt azokra a TestvérTerekre korlátozzák, amelyek a jelentéstételi, promóciós és terjesztési tevékenységekhez, vagy az eTwinning Prizes 2024-ben való részvételhez szükségesek.

Arra biztatjuk azokat a projekttagokat, akik szeretnék áttelepíteni TestvérTerük tartalmát, hogy 2023. szeptember 30-ig töltsék ki a kérdőívet!

Forrás >>