Fontos tájékoztatás az eTwinning régi és új felületeiről

Az Európai Iskolai Oktatási Platform első (béta) verziója 2022. június 3-án indult el. Jelenleg az eTwinning alapfunkcióit nyújtja, ami az új eTwinningezők regisztrációjához és a projektek megvalósításához szükséges. A következő kiadások a frissített, bővített funkciókkal és tartalommal a következő hónapokban várhatók.

 

Az új platform a következő URL címen érhető el: school-education.ec.europa.eu

Az összes meglévő URL (www.etwinning.net, live.etwinning.net, twinspace.etwinning.net, és www.schooleducationgateway.eu) át lesz irányítva az új platformra, amikor a régiek megszüntetésre kerülnek 2022.09.15-től.
 
Az Európai Iskolai Oktatási Platformra – az eTwinninggel együtt – csak az EU Login felhasználói fiókkal lehet regisztrálni és bejelentkezni. Az EU Login fiókkal az Európai Bizottság összes platformjához hozzá lehet férni (egyszeri bejelentkezéses „Single Sign-On” rendszer).
A meglévő felhaszálóknak létre kell hozniuk egy EU Login felhasználói fiókot ugyanazzal az e-mail címmel, mint amit az eTwinning vagy School Education Gateway portálra való regisztrációjukkor használtak, mert így biztosítható a régi és az új fiók közötti szinkronizáció (a személyes adatok új platformra történő migrációját is beleértve).  Az EU Login létrehozásáról bővebben ebben a cikkben olvashat.

Kérjük, mentse el a 2018. július 1. előtt létrehozott anyagokat! Csak a 2018. július 1-je után létrehozott tartalmak kerülnek át az új platformra, és csak azokban a projektekben, amelyeket az említett határidő után regisztráltak. Töltse le és mentse el azokat az anyagokat (szövegek, fényképek, videók, feladatok, játékok, e-könyvek stb.), amelyeket e határidő előtt készített, és szeretné megtartani őket a meghajtón. 2022 júliusától ezek az anyagok már nem lesznek elérhetők a TwinSpace-ben.