Hamarosan indul az eTwinning tavaszi kampánya
2024 márciusában az eTwinning közösség tagjai felfedezhetnek olyan forrásokat és tevékenységeket, valamint online eseményeket, amelyek középpontjában az „iskolai jóllét” éves témája áll.

A közelgő tavaszi kampányt 2024. március 4-29-e között rendezik meg, és az eTwinning kiemelt éves csoportja, a Wellbeing@school (Spring Campaign 2024) fog otthont adni az eseményeknek (a Spring Campaign 2024-es csoportot úgy lehet elérni, hogy előtte csatlakozni kell a Wellbeing@school csoporthoz).

A kampány egyedülálló lehetőséget biztosít az „iskolai jóllét” éves témára való reflektálására. A cél a tanárok számára támogató környezet kialakítása, az együttműködésen alapuló, jóllétközpontú projektek előmozdítása, valamint az oktatók ösztönzése, hogy olyan hatásos tanulási tapasztalatokat tervezzenek, amelyek javítják a tanulók általános mentális és érzelmi egészségét.

A tanárok támogatása érdekében a csoporton belül szakmai anyagok és források gyűjteményét teszik elérhetővé. A kampány alaptevékenysége, amelyet az eTwinning nagykövetei vezetnek, egy gyűjteményt állítanak össze értékes tippekből és oktatók számára kialakított eszközökből. Ez a kezdeményezés gyakorlati javaslatok napi bemutatójaként bontakozik ki, amelynek célja, hogy a tanárokat képessé tegye tanítási módszereik gazdagítására és projektjeik fejlesztésére. A tevékenységet a közösségi oldalakon is megosztják.

Ezen túlmenően a kampány online eseményeket is tartalmaz az eTwinning program résztvevőinek:
- platformot kínálnak a legjobb gyakorlatok bemutatására,
- innovatív ötletek cseréjére,
- hatékony stratégiák terjesztésére a szélesebb eTwinning Közösségen belül.


A tavaszi kampánynyitó webináriuma
március 1-jén 16:00-tól kezdődik angol nyelven, az alábbi linken érhető el:
Welcome Webinar Spring Campaign 2024: Micro-decisions Boosting Well-being in the Classroom >>

A webinárium témája: A tanterv tervezésével, végrehajtásával és értékelésével kapcsolatos döntéshozatal mellett mikroszinten is sok tanári döntéshozatalra van szükség az órákon.

A témaváltás, a viták megoldása, egy-egy hír bemutatása olyan azonnali döntések, amelyek gyakran az osztálytermi helyzet dinamikáján belül születnek. De hogyan döntsük el, melyik utat válasszuk – melyik mikrodöntést hozzuk meg – annak érdekében, hogy mind a tanulók, mind a tanárok jólétét javítsuk, és fenntartsuk a tanulást és a személyes fejlődést vonzó, támogató és elősegítő környezetet? Mindezt megtudhatják ezen az eTwinning webináriumon.

Előadó:  Daniela Bunea, aki angolt tanít Sibiu-ban (Románia) és 13 éve az eTwinning nagykövete. Kreatív oktatási és tanulási anyagokat fejleszt, szenvedélyesen képez tanárokat, innovatív cikkeket ír, és lelkesen szerkeszt kiadványokat az angol nyelvoktatás területén.

Kérjük figyelje további híreinket, és készüljön fel a 2024-es tavaszi eTwinning kampányban való részvételre!

Forrás: school-education.ec.europa.eu