Idén is pályázhatnak a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címre (National Quality Label)

Az eTwinning Programban fontosnak tartjuk, hogy megfelelő megbecsülést és elismerést kapjanak a minőségi projekteket készítő pedagógusok. A Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címeket (eTwinning National Quality Label) a pedagógusok és diákjaik az egyes projektekben végzett egyéni munkájukkal érdemelhetik ki.A díjazottakat egy közös kiértékelési rendszer alapján választják ki. A virtuális együttműködések akkor esélyesek a minősítés elnyerésére, ha a projektmunkák egyértelműen megfelelnek bizonyos nemzeti és európai elvárásoknak.

A Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címet az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont ítéli oda a minősítésen projekteknek, ezzel is támogatva és elismerve a nemzeti vagy nemzetközi együttműködésekben résztvevő pedagógusokat, diákokat és köznevelési intézményeket.


Miért érdemes pályázni?

A Minősített eTwinning Projekt cím bizonyítja, hogy projektje egy közös pedagógiai keretrendszer mentén került kiértékelésre; lehetőséget biztosít a projektben részt vevő pedagógusok számára projektmunkájuk továbbfejlesztésére.                                                                                    

Milyennek kell lennie a projektnek?

Az eTwinning projektek kollaboratív, tanórákba épített virtuális együttműködéseken alapulnak, éppen ezért fontos, hogy a pedagógusok közti együttműködések egyértelműen tükrözzék a diákok tanórai munkáját. A közös projektkészítés komplex, több összetevőből álló munkafolyamat. A projektek értékelésénél ezekkel a feltételekkel kapcsolatos pontoknak kell megfelelniük a kész együttműködéseknek.

Amennyiben az alábbi pontok IGAZAK a projektjükre, pályázhatnak a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címre:

  1. Projektpartnereivel meghatároztak közös projektcélokat, és megállapodtak egy közös projekttervben.
  2. projekt a végső munkafázisábanjár vagy már lezárult.
  3. Ön és diákjai számottevő mértékben járultak hozzá a projekttevékenységek végrehajtásához.
  4. Ön és projektpartnerei együttműködésen alapuló tevékenységekethajtottak végre.
  5. A projektmunka során gondoskodott a biztonságos internethasználatrólés betartotta a szerzői jogi szabályozások

Hogyan tud pályázni a minősítésre?

Kérjük, olvassa el részletes útmutatónkat.

Meddig adhatja be pályázatát?

Magyarországon a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címre beadott pályázatokat évente egyszer bíráljuk el. 2024-ben a július 16-án éjfélig beadott jelentkezések kerülnek elbírálásra.

Kérdés esetén keressen bennünket az etwinning@oh.gov.hu email címen.


Forrás: school-education.ec.europa.eu