Igniting creativity, nurturing well-being – eTwinning Schools Konferencia
2023. május 24-én kezdődik és május 26-ig tart az eTwinning Schools online konferenciája, az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szervezésében, melynek témája: 

Igniting creativity, nurturing well-being

Az esemény online kerül megrendezésre, a konferencia nyelve: angol

Az első nap közvetítésébe bárki bekapcsolódhat ezen a linken >>

A második és harmadik napon (május 25-26.) regisztrációt követően vehetnek részt a konferencia további programjain. 

Részvételi szándékukat az etwinning@oh.gov.hu emailcímre küldött levélben tudják jelezni május 16-án 24:00 óráig.

A konferencia általános célja az eTwinning iskolák kreativitásra és jóllétre összpontosító gyakorlatainak azonosítása, megosztása, népszerűsítése, terjesztése és további megerősítése. A konferencia továbbá célul tűzi ki a kreativitás és a jóllét további megjelenítését és elismerését az eTwinning Iskolák küldetésében.

Egyre gyorsabban változó világunkban a kreativitás és a megszokottól eltérő gondolkodás nagyon fontos készségek. Azok a tanulók, akiknek lehetőségük van használni a kreativitásukat, sokkal jobban bevonhatóak a tanulási folyamatokba, mivel ez lehetővé teszi számukra, hogy a saját érdeklődésüket követve, aktívan sajátítsák el az ismereteket. A kreatív megközelítés lehetővé teszi a tanulók számára az egyéni kibontakozást és fejlődést, ugyanakkor jelentősen támogatja a jóllétüket.

Az utóbbi években egyre inkább felismerik az iskolákban a kreativitás és a jóllét ösztönzésének fontosságát. A hagyományos akadémiai eredményekre fókuszálás mellett egyre inkább megértik, hogy fontos az egész személyiség támogatása és a kreativitás és a jóllét fejlesztése.

A konferencián résztvevőknek lehetőségük lesz:

  • elmélyíteni ismereteiket a "kreativitás" és "jóllét" fogalmakkal kapcsolatban a szakértők által tartott előadásokon és műhelymunkákon keresztül;
  • megismerkedni a LifeComp-pal, az európai kompetenciakeretrendszerrel a személyes, társadalmi és tanulási kulcskompetencia terén;
  • reflektálhatnak az eTwinning School misszió pedagógiai elemeire, a kreativitásra és a jóllétre összpontosítva;
  • praktikus eszközöket, ötleteket és módszereket ismerhetnek meg, amelyeket saját iskolájukban is alkalmazhatnak a kreatív gyakorlatok és a jóllét ösztönzése érdekében;
  • saját tapasztalataik és jó gyakorlataik megosztására

A plenáris előadások nyilvánosak, megtekintésükhöz nincs szükség regisztrációra. Az első nap ezen a linken élő közvetítésben követheti a konferencia teljes programját, a köszöntőket és a nyitó beszédet.

Tervezett program:

2023. május 24. szerda

15:15- 15:45

A konferencia megnyitója (CSS, EC) – Irene Pateraki (CSS), Anna Giannopulou (EC)

15:45- 16:15

 

I. plenáris ülés

Arianna Sala (JRC) – LifeComp: Az európai kompetenciakeret a jobb életért bizonytalan világunkban

16:15 – 16:45

 

II. plenáris ülés

Kreativitás és Jólét: hídépítés

17:00 – 18:30

Együttműködési munka "Jól-lét az eTwinning Iskola küldetésében" (csak regisztrált résztvevők számára)

 

A konferencia ismertetőjét eredeti nyelven itt tekintheti meg >>