Klímaváltozás, környezeti kihívások – eTwinning back-to-school projekttervkészítő verseny
2020-ban az eTwinning éves témája a klímaváltozás és környezeti kihívások. A környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, így az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja projekttervkészítő versenyt hirdet a 2020. szeptember 1. és október 31. közötti időszakra. A versenyre készített projekttervek közül a legkreatívabb és legzöldebb ötleteket fogjuk díjazni!
Részletekért olvassa tovább cikkünket.

A klímaváltozás és a környezetünkkel kapcsolatos kihívások már a mindennapjaink részévé váltak, így elkerülhetetlen, hogy mindannyian meghozzunk egy döntést, és változtassunk az életmódunkon, egy közös cél érdekében. Éppen ezért, az iskolában fontos, hogy a környezettudatosság kiemelt helyet kapjon. Az eTwinning Program 15 éve adja meg a pedagógusoknak a szükséges alapokat és szakmai támogatást, hogy a projektalapú oktatás segítségével izgalmasabbá, élvezetesebbé és könnyebbé tegyenek bármilyen tananyagot az iskolai hétköznapokban.

A klímaváltozás évében projekttervező versennyel szeretnénk felhívni mind a pedagógusok, mind a diákok figyelmét a környezettudatosságra és környezetünk védelmére.

A verseny menete

Készítsen el egy környezetvédelemmel, klímaváltozással vagy környezettudatossággal kapcsolatos projekttervet. Az ezen a linken letölthető sablont töltse ki a projektterv részleteivel, majd kérdőívünk kitöltésével és a projektötlet feltöltésével nevezzen a pályázatra. Az elbírálás során a projekttervet értékeljük.

Kérjük, a tervezés során ügyeljen az alábbiakra:

  • A projekt tervezett munkafolyamata és időbeosztása legyen látható!
  • A produktumok listáját mindenképpen úgy tervezze, hogy a diákok által használható IKT eszközöket is megadja, illetve minden produktum elkészítéséhez felelőst nevezzen ki!
  • A használandó IKT és digitális (online) eszközök listáját a diákok életkorának megfelelően állítsa össze!
  • Ügyeljen egy közös, mindenki bevonásával készült, végső produktum megtervezésére!
  • Tervezze meg, hogy milyen online értékelőezközzel kérdezi majd meg a projektpartner(ek) és diákjaik véleményét a projekt befejezése után!

Pályázatok beküldése

A pályázaton való részvételhez kérjük, hogy töltse ki a letölthető projekttervsablont a szükséges információkkal.

A projektterv elkészítését követően kérjük, töltse ki Google Űrlapunkat, megadva a pályázati részvételhez szükséges adatokat, és töltse fel a projektterv részleteivel kiegészített sablont.

Figyelem! Az űrlap kitöltése nélkül nem tud részt venni a pályázaton! Amennyiben kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, emailben.

A pályázat időtartama

2020. szeptember 1től 2020. október 31. éjfélig.

A pályázat célja

Pályázatunk célja, hogy a kidolgozott projektterv alapján, lehetősége legyen később, egy vagy több projektpartnerrel és diákjaival együtt feldolgozni egy környezettudatossághoz kapcsolódó témát, vagy témakört. A projekt tervezésekor is figyelmet kell fordítani a diákok, pedagógusok segítségével készített, produktumainak (pl: irodalmi, művészeti, multimédiás, stb. alkotások) megtervezésére.

Amennyiben a pályázatra készített projekttervet a pályázatot követően meg szeretné valósítani projektpartnerével és diákjaikkal, bármikor regisztrálhatják projektjüket az eTwinning Live felületen.

Díjazás

A legjobb projekttervek készítői lehetőséget kapnak egy Teachmeet-en való részvételre, ahol bemutathatják a projekttervüket, és a további lehetőségeket. A pályázat résztvevői értékes eTwinninges ajándékcsomagot kapnak.