Közlemény: Az Európai Iskolai Oktatási Platform jelenleg korlátozottan működik
Ezúton tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az Európai Iskolai Oktatási Platform (ESEP) jelenleg teljesítményproblémákkal küzd, ezért korlátozottan működik. Ez azt jelenti, hogy a bejelentkezett felhasználók/eTwinnerek esetében az oldalak betöltési ideje jelentősen megnőtt.

Az ESEP honlap üzemeltetője megteszi a szükséges lépéseket a helyzet orvoslására:

  • Soron kívül létrehoztak egy műszaki munkacsoportot. 
  • Különféle enyhítő intézkedéseket már bevetettek.
  • Elemzik ezen enyhítő intézkedések hatását. A TestvérTérben végzett projektmunka prioritása érdekében előfordulhat, hogy néhány kisebb funkció átmenetileg letiltásra kerül a következő napokban.
  • A lehetséges kiváltó okok kivizsgálása folyamatban van. Arra kérik a felhasználókat, hogy jelentsék a platformon észlelt gyanús tartalmakat és tevékenységeket.

Naponta több mint 20 000 eTwinner használja a Platformot, és több száz jelentkezést nyújtottak be az eTwinning Díjakra és az eTwinning Iskola címre. Szeretnének köszönetet mondani minden felhasználónak, aki kimutatta az eTwinning iránti elkötelezettségét. A díjakra való jelentkezés határidejét meghosszabbították 2024. február 19-ig. Ha szükséges, további intézkedéseket tesznek. Ugyanez vonatkozik az eTwinning Iskola címre is.

Elnézést kérnek a kellemetlenségért. Folyamatosan tájékoztatással lesznek, és köszönik a türelmet és a megértést.

Forrás: school-education.ec.europa.eu