Kulcs a sikeres eTwinning profilhoz I. rész Az eTwinning Portálon regisztrált pedagógusok személyes profilja
Az eTwinning.net felületen, azaz az eTwinning Portálon, már csaknem 6000 magyarországi pedagógus erősíti a világ legnagyobb, a projektalapú oktatást és virtuális partnerségeket népszerűsítő pedagógusközösségét. Cikksorozatunkban megmutatjuk, hogy mikre figyeljenek oda regisztrált eTwinningezőként!
Tovább

Az eTwinning Program biztonságos portálja minden, köznevelésben tanító pedagógusnak lehetőséget ad a szakmai fejlődésre, tapasztalatcserére, illetve hazai és nemzetközi projektekben való együttműködésre. Cikksorozatunk első részében a regisztrációt és azt követő profilépítést mutatjuk be, hogy minél sikeresebb eTwinningező váljon minden érdeklődőből!

Új regisztráció és profilépítés

A regisztráció során meg kell adnia a köznevelési intézményének adatait, erről ebben a cikkünkben olvashat többet.

A regisztráció két fázisból áll.

 1. Az előregisztráció során megadja a szükséges adatokat, majd az ott megadott email címére kap egy megerősítő emailt. Az ebben az emailben található linkre kattintva tudja folytatni a regisztrációt.
 2. A regisztráció második részében kell megadnia a személyes profiljának kiépítéséhez szükséges adatokat. Javasoljuk, ha teheti, szánja rá az időt egy informatív de tömör bemutatkozó szöveg megírására. (Cikkünk lejjebb taglalja, hogy milyen információkat javasolt beleírni a bemutatkozóba.) Ha a második fázisban is megadja a szükséges adatokat, véglegesíteni tudja regisztrációját.

Régebbi regisztrációt követő profilépítés

Ha már rendelkezik eTwinning profillal, bármikor áttekintheti a regisztráció során megadott adatait és bemutatkozó szövegét. Ezt az eTwinning Live felületen, a profilképe és neve alatt található szerkesztés menüpontra kattintva tudja megtenni.

Hasznos tudnivalók

 1. Az új regisztrációt követően, újonnan létrehozott profilját az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont munkatársaiként mi ellenőrizzük, majd ha mindent rendben találunk, a rendszer emailben értesíti Önt, hogy beléphet a személyes munkafelületére, az eTwinning Live-ra.
 2. A regisztráció során lehetősége van feliratkozni az eTwinning Központi Szolgáltató Pont hírlevelére. Amennyiben regisztrációkor az IGEN rubrikára kattint, a Magyarországi Szolgáltató Pont hírlevelére is felkerül. A NEM rubrika választása esetén egyik hírlevelet sem fogja kapni.

Ezt a funkciót is bármikor tudja módosítani profiljának szerkesztőfelületén. Ha valami hiba folytán mégis úgy kapna eTwinninges hírlevelet, hogy azt nem kérte, vegye fel velünk a kapcsolatot emailben.

Tippek a sikeres személyes profil kiépítéséhez:

 1. A nevét úgy adja meg, hogy akár hazai, akár külföldi kollégái könnyen megtalálhassák
 2. Új vagy már meglévő regisztráció esetén is javasoljuk, hogy tekintse át a profiljához tartozó intézményi profillal kapcsolatos tanácsainkat.
 3. Mivel lehetősége van a központi és a hazai hírlevelekre is feliratkozni, javasoljuk, hogy olyan email címmel regisztráljon, amelyre szeretné megkapni a hírleveleket! Ne feledje, a profiljához tartozó email címét bármikor tudja cserélni a profil szerkesztőfelületén.
 4. A helyes és gyakran használt email cím megadása nem csak a hírlevelek miatt fontos. Ha bármilyen probléma vagy kérdés esetén, az eTwinning Portálon található email címén keresztül szeretnénk elérni Önt, fontos, hogy olyan email címre küldjük az üzenetet, melyet rendszeresen olvas!

Milyen legyen egy jó bemutatkozás?

Az eTwinning Portálon regisztrált projektek először a projektpartner keresésével kezdődnek. Ahhoz, hogy sikeres kommunikációt tudjon kezdeni kollégáival, fontos, hogy a bemutatkozó szövege első ránézésre is informatív legyen.

 1. Válasszon nyelvet! – Ha nemzetközi projekteket is szeretne indítani a jövőben, javasoljuk, hogy bemutatkozását a magyar mellett más nyelven is foglalja össze. Ha előre tudja, hogy milyen munkanyelvet szeretne választani a projektjéhez, válassza azt a nyelvet a bemutatkozásához.
 2. A kevesebb több! – Foglalja össze, hogy mit tart fontosnak a hivatásában, miért szeretne az eTwinning partnerségekben részt venni.
 3. Ne osszon meg személyes információkat (email cím, postacím, telefonszám, stb.)!
 4. Írja le érdeklődési köreit. Röviden, összefoglalhatja, hogy milyen témájú projekteket tervez.
 5. Ez az Ön bemutatkozása. Javasoljuk, hogy intézményének bemutatása maximum három mondatban szerepeljen.

A fenti tanácsokat figyelembe véve javasoljuk, hogy mindenképpen írjon magáról néhány sort, hiszen minél gazdagabb a profilja, annál könnyebben fog tudni projektpartnerekre találni.

Ha a regisztrációval, profiljával vagy az eTwinninggel kapcsolatos kérdései lennének, kérjük, lépjen kapcsolatba az Ön régiójához tartozó eTwinning Nagykövettel, vagy írjon emailt az eTwinning Magyaroroszági Szolgáltató Pont munkatársainak!