Nemzetközi együttműködések megvalósítása és a digitális kompetencia fejlesztése az eTwinning program keretében
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont akkreditált, 30 órás pedagógus továbbképzése a mindennapokban könnyen használható, a projektalapú, digitális eszközöket és módszertant alkalmazó oktatáshoz elengedhetetlen tanácsokat, ötleteket és motivációt nyújt a résztvevőknek.
A „Nemzetközi együttműködések megvalósítása és a digitális kompetencia fejlesztése az eTwinning program keretében” című képzésünket 2022-ben megújítottuk és online formában is elérhető. Az eTwinning projektek megvalósításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását, hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel lehet támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus-továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható digitális pedagógiai-módszertani ismereteket is biztosít a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

A képzések helyszínét, időpontját és további részleteket a honlapon az Események menüpont alatt találja. Ha a továbbképzéssel kapcsolatosan kérdése van, írjon az etwinning@oh.gov.hu címre.