Online eTrend Konferencia 2020 – fókuszban a klímaváltozás
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2020. december 8-án ismét megrendezi az eTrend Konferenciát, idén online formában. A konferencia programja a klímaváltozás témájában fog megvalósulni. Minden érdeklődő pedagógust szeretettel várunk az eseményre!  
Részletek és regisztráció

A III. eTrend Konferencia résztvevői gyakorlatias előadásokon ismerhetik meg, hogy milyen módokon tudják a klímaváltozás és fenntartható fejlődés témáját beépíteni a mindennapi tantermi vagy online oktatási gyakorlatba, a projektpedagógiai módszerek használatával.

A konferenciára magyarországi köznevelési intézményben tanító tanárok és óvodapedagógusok jelentkezhetnek, tanított korosztálytól függetlenül. A konferencia során mindenkinek lehetősége lesz közelebbről megismerni az eTwinning Programot, valamint a klímaváltozás és fenntarthatóság témáját feldolgozó kezdeményezéseket.

Program (megtekinthető és letölthető)

Nagyköveteink saját projektek és tapasztalatok bemutatásával fogják szemléltetni az eTwinning és Erasmus+ projektekben rejlő lehetőségeket, melyeket felhasználva egyszerűen, a tanítási és tanulási folyamatot leegyszerűsítve és színesebbé téve, valamint a 21-ik századi kompetenciákat folyamatosan fejlesztve tudnak majd a résztvevők projekteket indítani hazai és európai kollégákkal.

Workshopjainkon az érdeklődők és kezdő eTwinnignezők megismerkedhetnek:

  • magával az eTwinning Programmal, és gyakorlatias tanácsokat kapnak az eTwinning Portál használatával kapcsolatban.
  • a PontVelem Alapítvány által szervezett Fenntarthatósági Témahéttel és annak a mindennapi oktatásra gyakorolt hatásaival
  • a klímaváltozás fontosságának Erasmus+ projektekbe történő beépítésével
  • az Oktatási Hivatal Ökoiskola és Zöld Óvoda programjával és magyarországi vonatkozásaival
  • a szabadulószobák csodálatos világával, és azzal, hogy miként tudják akár projektjeikbe, akár a mindennapi tantermi vagy online oktatási folyamatokba beépíteni a tanítás és kompetenciafejlesztés ezen, játékos formáját
Technikai tudnivalók, regisztráció

A konferenciát Microsoft Teams-ben szervezzük meg, maximum 220 fő részvételével. Részvételi szándékát kérjük, ennek az űrlapnak a kitöltésével jelezze. Jelentkezés előtt kérjük, figyelmesen olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!
Regisztráció után emailes visszaigazolást küldünk a jelentkezőknek a workshopokkal kapcsolatban! 

A részvételről, amennyiben a program egészén részt vesz, digitális oklevelet állítunk ki. A konferencia során több alkalommal, online jelenléti ívet fogunk kitöltetni a résztvevőkkel.

Az online jelenléttel kapcsolatban összeállítottunk egy „Házirendet”, melynek betartására minden résztvevőt tisztelettel megkérünk.