Online eTwinning Éves Konferencia – Képzeljük el az oktatást a jövőben: szép, fenntartható, közös

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont idén is online rendezi meg az év legfontosabb eTwinning-eseményét, 2022. október 20-22. között. Az eseményre 2022. október 9. éjfélig jelentkezhetnek. További információ a részletes leírásban.

Az online eseményre olyan magyarországi köznevelési és szakképzési intézményben tanító, kezdő vagy haladó eTwinningező pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek az angol nyelvtudása lehetővé teszi az online konferencián való aktív, eredményes részvételt.

Az esemény célja: felhívni a figyelmet arra, hogy az eTwinning hogyan segítheti a tanárokat az év témájának – az Új Európai Bauhausnak – az iskoláikban való alkalmazásában.

A résztvevőket arra ösztönzik, hogy gondolják át újra azt a módot, ahogyan a tanárok és a diákok tanítanak, tanulnak és együtt „élnek” az iskolában, az alábbi területekre összpontosító vitaindító előadások és workshopok segítségével:

  • Tanítás és tanulás az új Bauhausban: Hogyan, hol és kik?
  • A ma és a jövő áthidalása: fenntartható fejlődésre nevelés; megálmodni és megalkotni a szemnek tetsző „álomiskolánkat”; A diákok és tanárok jóléte az iskolában és azon kívül; Összetartozás és befogadás az osztályteremben

Jelentkezési határidő: 2022. október 9., éjfél

Esemény időpontja: 2022. október 20-22.

Jelentkezés és részvétel menete: A  etwinning@oh.gov.hu címre küldött üzenetben tudják jelezni részvételi szándékukat. A levélben kérjük, adják meg nevüket és iskolájuk nevét.

A Magyarországi Szolgáltató Pont a jelentkezők közül fogja kiválasztani azt a 2 pedagógust, aki részt vesz majd az eseményen.

A résztvevőket emailben fogjuk értesíteni, majd elérhetőségüket megadjuk a szervezőknek.

Kérjük, a jelentkezés előtt alaposan gondolja át, hogy a rendezvény időpontjában szabaddá tudja-e tenni magát és részt tud-e venni a szeminárium legalább kétharmadán. Az eseményre mobil eszközön keresztül is bekapcsolódhat.

A részvételhez rendelkeznie kell eTwinning regisztrációval, az új European School Education Platform-on (https://school-education.ec.europa.eu/hu)

A részvételről digitális részvételi oklevelet állít ki a Központi Szolgáltató Pont. 

Az eseményt követően egy online kérdőíves visszajelzést kérünk majd a résztvevőktől, melyben lehetőségük lesz megosztani tapasztalataikat, véleményüket és esetleges kérdéseiket.

Az esemény programja>>