Online eTwinning Éves Konferencia – Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont idén is online rendezi meg az év legfontosabb eTwinning-eseményét, 2023. október 19-21-e között. További információ a részletes leírásban.

Az eTwinning Éves Konferencia Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása első napjára, az online nyilvános előadásokra szeretettel várják az eTwiningező pedagógusokat, oktatókat, iskolaigazgatókat, oktatási politikában érdekelteket, a kutatókat – különös tekintettel a köznevelésre, szakképzésre, óvodapedagógiára, pedagógusképzésre; valamint a pedagógusképzőket és a pedagógushallgatókat, illetve mindenkit, akit érdekelnek az oktatás aktuális kérdései és legújabb trendjei.

1. nap: október 19-e (csütörtök) 16:45-19:30

(online és nyilvános ezen a linken lesz elérhető)

Az online workshopokra olyan magyarországi köznevelési és szakképzési intézményben tanító, kezdő vagy haladó eTwinningező pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek az angol nyelvtudása lehetővé teszi az online konferencián való aktív, eredményes részvételt.

Előzetes regisztrációval:

2. nap: október 20-a (péntek) 10:00-17:30-ig
3. nap: október 21-e (szombat) 9:30-13:30-ig

Az esemény programja >>

Az esemény célja: felhívni a figyelmet arra, hogy az eTwinning hogyan segítheti a pedagógusokat az idei év témájának – Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása – az iskolákban való alkalmazásában.

Az oktatás központi szerepet vállal az innovatív pedagógiai módszerek tervezésében és alkalmazásában, valamint a tehetséggondozásban. Emellett az oktatás kulcsszerepet játszik a tudásban és innovációban rejlő lehetőségek fejlesztésében, terjesztésében és megvalósításában is.

Az eTwinning idei éves témájával összhangban az eTwinning Éves Konferencia az oktatás új innovatív és kreatív dimenzióit mutatja be.

Az eTwinning 2005 óta népszerűsíti az innovatív tanítási gyakorlatokat, kiemelve az IKT eszközök használatának fontosságát az oktatási és tanulási folyamatokban. Természetesen az IKT eszközök használata nem lehet öncélú, azokat a pedagógiai gyakorlathoz igazítva szükséges alkalmazni.

Az innováció igen sokrétű, ugyanakkor nehezen mérhető. A konferencián  megismerhetik azokat az innovációs területeket, amelyek kiemelt figyelmet kaptak és kapnak 2023 folyamán az eTwinning programban:

Közösségi innováció az iskolákban

A mentális és érzelmi jóllét az iskolákban

Pedagógiai innováció

Az innováció és a kulcsfontosságú innovációs témakörök: a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság 

Jelentkezési határidő az online workshopokra: 2023. október 4-én éjfélig:

Esemény időpontja: 2023. október 19-21.

Jelentkezés és részvétel menete: Az etwinning-kozpont@oh.gov.hu címre küldött üzenetben tudják jelezni részvételi szándékukat. A levélben kérjük, adják meg nevüket és iskolájuk nevét, a tárgyban tüntessék fel: eTwinning Éves Konferencia

A résztvevőknek emailben fogjuk megküldeni a regisztrációs linket.

Kérjük, a jelentkezés előtt alaposan gondolják át, hogy a rendezvény időpontjában szabaddá tudják-e tenni magukat és részt tudnak-e venni a szeminárium legalább kétharmadán. Az eseményre mobil eszközön keresztül is bekapcsolódhatnak.

A részvételhez rendelkezniük kell eTwinning regisztrációval, az új European School Education Platform-on. 

A részvételről digitális részvételi oklevelet állít ki a Központi Szolgáltató Pont.