Részletes tájékoztatás és technikai segítség az ESEP oldalon!
Amint arról korábbi cikkeinkből értesülhettek, 2022. október 1-től az eTwinning régi platformja és a School Education Gateway  a korábbi formájában megszűnt és beolvadt az Európai Iskolai Oktatási Platformba/European School Education Platform, (ESEP) - minden tartalom és szolgáltatás egy helyen érhető el a school-education.ec.europa.eu címen. Az átállás megkönnyítésére az ESEP platformon létrehoztak egy támogató oldalt, ahol a fontosabb technikai információkat osztják meg a felhasználókkal.

European School Education Platform Support (esep-support.eu) www.esep-support.eu/hu oldal egy tájékoztató felület, ahol az induláshoz szükséges legfontosabb lépésekről osztanak meg tájékoztató anyagokat és amit folyamatosan frissítenek az alapvető problémák és megoldások leírásával.

Az eddig itt megjelent három cikket magyar fordításban korábbi cikkünkben olvashatják.Ezen a héten újabb, sokkal részetesebb útmutatók kerültek ki, amelyek a regisztráció első lépéseitől kezdve, egészen a TwinSpace-ek és a Csoportok használatáig részletes leírását adják a jelenleg elérhető összes felületnek és bemutatják azokat.

Az útmutatók az ESEP oldalon három területen érhetőek el:

  1. A technikai támogató oldalról (esep-support.eu) érhető el a regisztrációs folyamattal és a profil beállítással kapcsolatos minden részletre kiterjedő útmutató.
  2. Az ESEP Etwinning oldal „Support” lapján az eTwinning funkciók leírását találják (projektek, mailbox, csoportok).
  3. A TwinSpace és a Csoportok oldal „Support” lapján a TwinSpace és a Csoportok leírását találják. (Ezt mindenki a saját TwinSpace vagy saját Csoportok oldaláról érheti el.)

Az útmutatók jelenleg csak angol nyelven érhetőek el.