Szakoktatás és szakképzés az eTwinningben
A központi eTwinning Portálon több olyan változás is megjelent, melyek a szakképző intézményekben dolgozó pedagógusok projektpartner keresését és projektindítását könnyítik meg.  Ismerje meg ezeket a változásokat és az azokkal kapcsolatos teendőket az alábbi összeállításban.

Az egész életen át tartó tanulás egyik legfontosabb eleme a szakképzés, mely az eTwinning Programban is jelen van. A szakképző intézmények szerepvállalása egyre fontosabb az európai uniós oktatáspolitikában, ezért az eTwinning Program is szeretné egyre láthatóbbá tenni ezeket az intézményeket.

Ehhez a Központi Szolgáltató Pont első lépésként a központi eTwinning Portálon (etwinning.net) végzett el néhány módosítást:

  1. Amennyiben új intézményt regisztrál, a pontos intézménynév megadásán kívül, lehetősége van a regisztráló pedagógusnak kiválasztania, hogy a regisztrálandó intézménye szakképző intézmény-e.
  2. A már meglévő regisztrációval rendelkező intézmények kétféleképpen jelezhetik, hogy szakképzésben vesznek részt:
    1. Amennyiben az iskola neve megváltozott a regisztráció óta, az intézményben tanító pedagógusoknak lehetőségük van a névváltoztatásra, melyet a név átírása után a Nemzeti Szolgáltató Pont engedélyez. Ebben az esetben a Szolgáltató Pont munkatársai automatikusan megadják, hogy az intézmény szakképzésben vesz részt.
    2. Amennyiben a pontos nevével van jelen a portálon a szakképző intézmény, és csak a kiegészítést kérik, abban az esetben az ott tanító, regisztrációval rendelkező pedagógusok a Nemzeti Szolgáltató Pontjuknál, az etwinning@oh.gov.hu email címen keresztül tudják kérni, hogy tüntessék fel, hogy az adott intézmény szakképzésben vesz részt.

Minderre azért van szükség, hogy a szakképző intézményekben dolgozó pedagógusok könnyebben tudják felvenni a kapcsolatot egymással, és így a projektmunka is gyorsabban megkezdődhessen.

Kérjük, amennyiben Ön szakképző intézményben tanít, a fentiek alapján tegye meg a következő lépést annak érdekében, hogy meg tudjuk adni intézményének a megfelelő státuszt!